Samstag, 23. März 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Nešto nade odozgo

„Gaza nije pojas, već država“, rekao je Peter Handke u nedavnom intervjuu za novine. Ali semantičke razlike više nisu važne u razornom ratu uzrokovanom isključivo brutalnošću Hamasa. Ovdje palestinski stanovnici čekaju da zalihe pomoći budu ispuštene padobranom.



Ukorijenjeni u ljubavi i jednakosti

Kopanje po sebi ovdje s obje ruke, ritualno je samo po sebi. U Noidi, predgrađu Delhija, praznik Holi i Dol Purnima je tek u pripremi. Ono što vidite ovdje je obojeni prah Gulal koji slavljenici bacaju jedni na druge dok se identificiraju kao pristalice ljubavi i jednakosti. Indijska stvarnost, uključujući i kada je u pitanju ophođenje sa ženama, ipak bi mogla koristiti i neke adaptacije.



To je nekada bila laguna

U svijetu se dešavaju loše stvari, kao što nam svakodnevno pokazuju foto agencije sa dobrim profitom. Ovdje vidimo jezero Zumpango u San Pedro de la Laguni u državi Meksiko. Nažalost, sve što je ostalo od nekadašnje lagune je samo njeno ime, jer voda u zemlji i gradu Meksiku postaje opasno oskudna u ovo doba godine. Nadaju se da će biti bolje u junu, jer tada počinje kišna sezona, ako je to sada još tačno.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen