Samstag, 9. März 2024

Iz svijeta – Slika dana

 


Krvavi mjesec iznad svijeta

Istanbul, Turska. Još uvijek se možete osloniti na stari dobri mjesec u njegovom često krvavo crvenom sjaju, dok izvjesnosti svijeta brzo nestaju. U Moskvi vlada jedan diktator, drugi se ponovo priprema u Washingtonu, a turski predsjednik Erdogan, lider koji najavljuje skoro povlačenje sa funkcije. A džamija Camlıca, kapaciteta 36.000 vjernika, koja je otvorena 2019. godine, vjerovatno će nadživjeti i njega i sve ostale.



Patnja počinje i da zvuči

Milano, Italija. Uprkos povremenim uspjesima, neprijatna italijanska vlada sve više pritiska sadašnjeg direktora milanske Scale, Dominique Meyera, i kako se čini, nema nade za produženje ugovora bivšem direktoru Državne opere, koji ističe 2025. godine. Nije ni čudo, ako se ima na umu ova slika: „Sea Orchestra“, „Morski orkestar“ je debitovao u svetoj Scali, a njihova volončela su bila napravljena od olupina nasukanih imigrantskih čamaca.



Moda, baš jaki detalji

Milano, Italija. I opet Milano, ovog puta u svojoj drugoj zapaženoj ulozi modne metropole. Ekskluzivna kuća mode i modnih dodataka Tokyo James poslala je ovu damu na modnu pistu. Šta je još nosila osim tvrdoglavog nakita za oči i otirača na glavi, ne vidi se baš puno sa slike.

(news)

(NovasSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen