Montag, 4. März 2024

Hrabra djevojka, koja ohrabruje druge

 





Visila je na eletričnom kablu sat vremena. Tamo je bila izbačen iz automobila u užasnoj nesreći

Scena podsjeća na umjetnički cirkuski čin. Mlada žena visi naglavačke na visini devet metara sa nogom na konopcu. Ali ovo nije podvig - već kraj jedne užasne nesreće! A uže je električni kabal! Nevjerovatna priča dogodila se u Boiseu, Idaho, SAD.

Kennedy Littledike se vozila sa dva prijatelja kada je jedan od njih izgubio kontrolu nad automobilom. “Naš auto je udario u rasvjetni stub, prevrnuli smo se i proklizali. Niko od nas nije bio vezan pojasevima...” priča sada Kennedy, o drami koja se desila prije tri godine. Izbačena je iz auta, odletjela uvis, a noga joj se zakačila za kabal. Butna kost joj je slomljena.

Kako je moguće da, tada učenica, nije iskrvarila na smrt? Kennedy kaže: "Glavna arterija u nozi bila je stegnuta kablom za napajanje." Visila je tamo sat vremena, a onda je spašena. Lijeva noga je morala biti amputirana. Šok za to tada 16-godišnju djevojka: "Svi snovi su joj odjednom nestali."

Ali ostala je jaka i izdržala 21 operaciju: “Svojoj nogu sam nazvala Gobi.”

Kennedy je svoju sudbinu iznijela u javnost, pokazujući fotografije na društvenim mrežama.

Hrabra djevojka sa električnog kabla danas je pravi ohrabrivač.

Nevjerovatna fotografija dokumentuje strašne trenutke u kojima učenica visi sa električnog kabla nakon nesreće. Ona je danas sretna mlada žena. Njena hrabrost treba da ohrabruje druge ljude, da se nikada ne treba predati.

(bams)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen