Freitag, 15. März 2024

Oživjele “stare zvijezde”



Njen izgled, njena poza, njen izgled – sve ovo ne ostavlja nikakvu sumnju: Audrey Hepburn pozira ovdje za jednu od svojih najpoznatijih fotografija. Ali na drugi pogled primjećujete: To nije holivudska zvijezda koja elegantno drži cigaretu u ruci... To je Christa Edith Schuld (89), stanovnica Staračkog doma Contilia u Essenu.

Vjerovatno nikada ne bi ni pomislila, da će starija žena koja boluje od demencije, odjednom postati glamurozna glumica. Ali za novi kalendar Staračkog doma, ona pokazuje da je prava svjetska zvijezda! U ovom domu stariji postaju zvijezde – priča koja dira u srce!

Petnaestak stanovnika poziralo je za aktuelni kalendar pod nazivom”Old Stars”, “Stare zvijezde”.

Potraga za seniorima koji su htjeli da učestvuju u ovom snimanju, bila je vrlo kratka.

Naš Čarli Čaplin je odmah rekao da je zabavan baš kao i pravi“, rekla je portparolka Katja Grün. Tako je Andreas (63) postao svjetski poznati komičar. Takođe je i Christi Edith odmah bilo jasno: ona je prava Hepburn!

Za film “Sedam godina vjernosti” Klementine se pojavila samouvjereno u Monroe haljini, koja je, zahvaljujući brojnim pomagačima, letjela baš kao u čuvenoj filmskoj sceni, za koju se Klementina i našminkala. Ona kaže: "Nekada sam bila plavuša, baš kao i Monro."


Na slikama:



Plavi anđeo

Edith Fortmann (94) kao Marlene Dietrich




Doručak kod Tifany

Kao profesionalac! Christa Edith Schuld (89) s ljubavlju pozira kao holivudska legenda Audrey Hepburn.




Tačno u podne

Reinhold Bodden (75) kao Gary Cooper i Christel Flott (73) kao Grace Kelly




Casablanca

Elisabeth Schulz (97, r.) kao Ingrid Bergmann i Erich Stadje (73) kao Humphrey Bogart




Stanlio i Olio

Vidimo Stanlia i Olija, kultne figure smijeha. Ali čekajte, jesu li to zaista oni? Ne, to su seniorke Christine Bugenhagen (86, desno) kao Oli i Karin Müller (81) kao Stan.




Sedam godina vjernosti

Dvoje sretnih penzionera su dvije od 15 zvjezdica na foto kalendaru u domu za starije osobe u Essenu. Divimo se Marilyn Monro, Hepburn i sjajnoj Marlene Dietrich




Charlie Chaplin

Naš Čarli Čaplin je odmah rekao da je zabavan baš kao i pravi“, rekla je portparolka Katja Grün. Tako je Andreas (63) postao svjetski poznati komičar.


Vidimo Stanlia i Olija, kultne figure smijeha. Ali čekajte, jesu li to zaista oni? Ne, to su seniorke Christine Bugenhagen (86, desno) kao Oli i Karin Müller (81) kao Stan. Dvije sretne penzionerke su samo dvije od ukupno 15 zvjezdica na foto kalendaru. Divimo se Monroe, Hepburn i sjajnoj Marlene Dietrich.



Motivi iz poznatih filmskih scena dobili su nove oblike u foto studiju. Kostimom, šminkom, stajlingom, odgovarajućim rekvizitima i velikom pažnjom na detalje, vrlo ste bliski originalu. Pa ipak, profesionalni fotograf je na slici uhvatio ličnosti seniora, ljepotu i dostojanstvo starosti. Iza svake slike ne krije se samo omaž filmskim klasicima, već i vrlo lična priča koja povezuje staru zvezdu sa filmom ili sa tadašnjim idolom. Poleđine stranica kalendara otkrivaju ove ljubavne priče, govore o velikim oproštajima, dubokom prijateljstvu, divljenju i humoru.

Contilia senior kalendar 2024 “Stare zvezde” u crno-bijeloj estetici delo je koje su glumci ovih dana sa ponosom i radošću predstavili svojim porodicama i prijateljima. Međutim, pravi posao je zajednički put. Doživjeti nešto zajedno, suočiti se s izazovom, upoznati nove ljude, biti u centru pažnje, doživjeti uvažavanje, biti dio nečeg većeg. Da uživaju u životu. Čak i sa 97 godina. Kalendar koji govori o susretima koji su oblikovali živote starijih i o uspomenama koje ih povezuju sa njihovim idolima. Kalendar koji nije samo malo umjetničko djelo, već i svjedočanstvo pune ljubavi i zahvalnosti o životnim pričama fantastičnih ličnosti.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen