Samstag, 9. März 2024

Joshua nokautirao Ngannoua u drugoj rundi!

 









Kakav boks događaj! Anthony Joshua (34) je nokautirao Francisa Ngannoua (37) u drugoj rundi!

Bivši šampion u teškoj kategoriji je dva puta bacao na pod bivšeg UFC šampiona prije nego što je borba prekinuta.

Bila je ovo tek druga Ngannouova profesionalna borba. Svoju prvu borbu izgubio je 28. oktobra prošle godine protiv Tysona Furyja na poene. Ovog puta u Saudijskoj Arabiji doživio je mega havariju.

Bokserski show u Saudijskoj arabiji počeo je sa skoro dva sata zakašnjenja u 3:18 po lokalnom vremenu, ulaskom boraca u ring. Ipak, poboljšanje, za razliku od Ngannouove borbe protiv Furyja, koja je počela bez lude ceremonije otvaranja.

U 3:28 ujutro po lokalnom vremenu meč konačno počinje – iodmah uz jedan veliki prasak! Već u prvoj rundi Joshua desnicom obara Kamerunca na pod. Ngannou se stresao, ali je mogao ponovo ustati. Nije očekivao ovaj početak!

Da li mu je stvarno bilo bolje? Ne! Slijedeći nokdaun uslijedio je u drugoj rundi. Dva udarca AJ-ja pronalaze svoj cilj - jedan gore, jedan dolje. Nakon toga slijedi udarac desnom rukom. Ngannou se srušio na pod ringa. Ponovo ustaje. Ali već slijedeći udarac je posljednji udarac u ovoj ultra-kratkoj borbi. Joshua ga ponovo obara desnim čekićem. Ngannou pada unazad - kraj.

Za MMA zvijezdu to je prvi nokaut u njegovoj karijeri borilačkih vještina. Nakon snažnog starta protiv nepodobnog Furija, sada se susreo sa gorkom istinom. Njegova rofesionalna bokserska karijera je vjerovatno završena. Barem sad za sad?

Na kraju krajeva, borba je finansijski bila veoma isplativa za njega: bez novca od kupovine pay-per-view, Joshua je zaradio 33,75 miliona dolara, a Ngannou 21,25 miliona dolara.

Nekoliko zvijezda gledalo ovu kratku borbu u ringu: Priča se da Saudijci plaćaju mnogo novca tako da im i IT faktor odgovara. Među njima su bili: šampion u teškoj kategoriji Tyson Fury, José Mourinho, legenda Brazila Ronaldo i Manny Pacquiao.

Za Joshuu je, međutim, to je bio znak uzvika! Za razliku od Furyja, on je odboksovao jedan kratki meč potiv Ngannoua.

Nakon dva poraza od šampiona u teškoj kategoriji Oleksandra Usyka, Joshua je sada pobjedio u četiri meča zaredom.

Njegova želja: da se suoči sa pobjednikom između Usyka i Furyja, koji je planiran za 18. maj.

(sport)

S.P.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen