Montag, 4. März 2024

Poraz Veleža u Posušju

 







HŠK Posušje – FK Velež Mostar 1:0

Stadion Mokri Dolac u Posušju
Gledalaca: 4000
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: 1:0 Pavković (43.)
Žuti kartoni: Hrkać (Velež)

HŠK Posušje: Galić, Vrgoč, Rozić (63. Mandić), Kamenar (68. Hanuljak), Erick, Marić, Begić (83. Brković), Maglica, Pavković, Lučić, Boban (83. Petrović)
Trener: Denis Ćorić

FK Velež Mostar: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Čaić (46. Šikalo), Pršeš, Hrkač, Guliashvili (82. Džafić), Suljić (65. Peco), Haskić, Šturm, E. Halilović (65. Mlinarić/91. Lohan)
Trener: Dean Klafurić

Nogometaši Posušja su pobijedili Velež u 21. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Susret je odigran po izrovljenom terenu Mokrog Doca u Posušju, a na njemu su se bolje snašli domaći nogometaši koji su u potpunosti dominirali i nisu dozvolili mostarskoj ekipi prilike za postizanje pogodaka.

Jedini pogodak na susretu je viđen u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti kada je Dario Pavković primio loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, "lomio" Denisa Zvonića, čekao pravi trenutak za šut i potom precizno od stativu matirao Osmana Hadžikića za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Posušje je nastavilo sjajan niz u 2024. godini u kojoj je upisalo pet pobjeda iz isto toliko odigranih zvaničnih susreta.

Prije današnjeg trijumfa Posušje je pobijedilo Zvijezdu 09 i Tuzla City u prvenstvu, te Laktaše i Slogu u Kupu.

Veležu je, s druge strane, ovo bila treća utakmica zaredom bez pobjede. Nakon pobjede u Kupu nad Tuzla Cityjem, Velež je upisao dva vezana remija u prvenstvu protiv Sloge i Borca. Zanimljivo, ni u tim utakmicama Rođeni nisu postigli pogodak.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen