Freitag, 29. März 2024

Posmatranje slike – Kuća sa aurom

 


Grmlje je podrezano precizno, kako to i dolikuje jednom engleskom vrtu. Svojom istom visinom i ovalnim oblikom, grmovi podsjećaju na velika uskršnja jaja, koja se ne moraju skrivati ni od koga. Ovdje priroda zna svoje mjesto i kloni se popločane terase, koji vodi do travnjaka s tulipanima, gdje drvo magnolije cvjeta ružičasto i najavljuje dolazak proljeća. U ovoj sređenoj idili smještena je zidana kuća sa bijelim kapcima i dimnjakom koji se pruža prema nebu.

"Vidio sam kuću, zaljubio se u nju i za pola sata je bila moja", rekao je Freddie Mercury o imanju na kojem je proveo posljednju deceniju svog života. Nalazi se u londonskoj četvrti Kensington i sada se prodaje. Ali ne za 500.000 funti koliko je pjevač kuću platio u gotovini, 1980. godine.

Aura frontmena grupe Queen i nekoliko kriza poslednjih godina podigli su cijenu na 30 miliona funti (oko 35 miliona eura). Ali ko god je kupi, odlazeća vlasnica, Mary Austin, Mercuryjeva bliska pouzdana prijateljica i bivša partnerka, obećava mu mjesto mira i ljubavi.

“Garden Lodge” je prazna unutra, većina uspomena je prodata. A ima mnogo mjesta za nove.

(welt)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen