Freitag, 15. März 2024

Kraj puta u Kupu – Velež poražen od Širokopg Brijega

 







Velež – Široki Brijeg 2:3 (2:2)

Stadion Rođeni:

Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

Crveni kartoni: Domić (V)

Đuti i kartoni: Domić, Vehabović, Guliashvili (Velež), Matić, Marin, Mužek, Skender (Široki Brijeg)

Strijelci: Guliashvili 33′, 41 za Velež, Chinedu 15′, Kpan 21′, Lukić 90 iz penala za Široki Brijeg

Velež:: Duka, Oreč, Čaić (od 73′ Šikalo), Pršeš (od 80′ Dino Halilović), Hrkać, Guliashivili, Suljić (od 80′ Emir Halilović), Haskić, Domić, Šturm (od 80′ Zvonić), Vehabović (od 73′ Lohan).

Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina (od 47′ Lukić), Mašić, Chinedu, Kpan, Marin, Matić, Ćavar (od 80′ Mišić), Kuprešak.







Široki Brijeg i u revanšu četvrfinala Kupa BiH bio je bolji od Veleža zabilježivši pobjedu od 3:2 i sa ukupnim rezultatom 5:3 sasvim zasluženo ide u polufinale najmasovnijeg takmičenja u BiH. Nastavlja se kriza Veleža, dosta toga ne štima kako treba i pred stručnim štabom je težak zadatak da ekipu vrati na pravi kolosijek, u suprotnom igranje u Evropi ostaće samo san.

Gosti su bolje otvorili meč i već u 15. minuti, dolaze u vođstvo. Marin je odlično ubacio u šesnaesterac Veleža, odbrana domaćih slabo reaguje, što koristi Chinedu i sa 2 metra šalje loptu u mrežu – 0:1.

Uzvratio je Velež i 20. minuti, kada je Vehabović centrirao, Suljić šutirao glavom, a golman Bender efektno brani.

Minut kasnije, stiga je kazna. Ponovo je akciju započeo Marin, koji je uposlio Kpana, kome nije bilo teško da pošalje loptu iza leđa Duke – 0:2.

Velež je u 33. minuti smanjio rezultat. Jedan napad domaćih završen je prekršajem, a Guliashvili je sjajno izveo slobodan udarac i Bender je bio nemoćan – 1:2.

Gruzijac je u 41. minuti, vratio nadu Veležu, kada je, poslije duge akcije i asistencije Suljića, pravovremeno reagovao i pogodio mrežu – 2:2.

U 74. minuti odigrao se ključan trenutak, koji je, čini se, “prelomio” utakmicu. Saša Domić dobio je drugi žuti karton i sa igračem manje, domaći nisu imali šanse za podvig.

U 90. minuti, poslije prekrašaja u šesnaestercu Veležu, dosuđen je penal za goste, koga uspješno realizuje Lukić i donosi svom timu plasman u polufinale Kupa BiH.

(NovaSloboda.ba)

fotografije: portali i raja sa Tribina.

Idemo dalje, ni prva ni zadnja...Samo Jako!

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen