Donnerstag, 22. Juni 2023

Šta ovo bi? Bruka, sramota, doviđenja!

 


Grobari bh. fudbala hitno moraju podnijeti ostavke


Fudbal je igra u kojoj se dobija i gubi. I nije sramota ako se izgubi. Pa i na domaćem terenu.

Sramota je igrati za svoju reprezentaciju i na zelenom terenu ponašati se kao maneken/ka na modnoj pisti.

Sramota je da reprezentaciju vodi “stručnjak”, koji iza sebe nema nikakve rezultate i koji na kraju, možda, i najveće blamaže bh. fudbala nema obraza da podnese ostavku.

Sramota je da Savez vodi čovjek, koji priprema teren za formiranje reprezenatcije jednog dijela BiH, a sve po zadatku moćnika iz Laktaša, ali i uz bešćutno ponašanje čelnika krovne evropske fudbalske federacije.

Sramota je da u Izvršnom odboru FS BiH odboru sjede ljudi koji godinama i planski uništavaju bh. fudbal i koji su tu samo zarad lične korsti i benefita koje im pruža funkcija. I koji su za sport vezani samo kao posmatrači Grmečke koride i konjskih trka na nevesinjskoj olimpijadi na Bratačkom lugu ili bacači kamena s ramena. Ali, koji vedre i oblače i koji svojim neradom i ponašanjem udaljavaju sve istinske ljubitelje najljepše sporedne stvari na svijetu od državne reprezentacije.

Sramota je da u rukovodstvu FS BiH nema bivših reprezentativaca, Saše Papca, Sergeja Barbareza, Vlatka Glavaša, Muhameda Konjića, Elvira Bolića, Senada Lulića, Džemala Hadžiabdića, Ive Ištuka i mnogih drugih, koji svojim znanjem i ljudskim kvalitetima mogu pomoći ozdravljenju bh fudbala

Sramota je i da u reprezentaciji igraju manekeni, koji su, na utakmici protiv Luksemburga, više mislili da li će im “upaliti” neki novi transfer. Sramota je da u reprezentaciji iz Premijer lige BiH igra igrač koji se priprema za ino transfer i kome bi oblačenje dresa sa državnim grbom trebalo povećati cijenu. U isto vrijeme, godinama unazad najbolji strijelac Premijer lige sjedi na klupi i pita se zašto ga pozivaju i zašto se odaziva na pozive.

Sve dok se navijači ne udruže i jače nego ikad ustraju u naporima da svrgnu Vicina družinu iz FS BiH, naš fudbal tonuće sve dublje.

Za ozdravljenje bh fudbala potrebni su novi ljudi, neokaljana obraza, dokazani majstori na zelenom terenu i koji su spremni zasukati rukave i mukotrpno raditi da se reprezentacija opet vrati tamo gdje je bila do dolaska ovih grobara.

(NovaSloboda.ba)


Šta ovo bi?

Sergej Barbarez se oglasio nakon poraza od Luksemburga

Kratak komentar legende bosanskohercegovačke reprezentacije, koja je razočarana porazom

Legendarni reprezentativac BiH Sergej Barbarez razočaran je nakon poraza od Luksemburga, te se oglasio na društvenim mrežama nakon istog.

Naš tim je poražen sa 2:0, a sa svih strana stižu reakcije oni koji ne mogu vjerovati šta se desilo našoj reprezentaciji. Barbarez je kratkom objavom prokomentarisao meč protiv Luksemburga.

"Šta ovo bi?", pita se nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima.

Šta ovo bi ?

Barbarez Sergej (@BarbarezSergej) June 20, 2023

(osl)


Bruka i sramota, doviđenja!

Zmajevi su u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na svom terenu razočarali navijače sramotnom partijom, a nakon što se završio meč, dobili su i brojne zvižduke sa tribina Bilinog polja.

Kakvu su noć Zmajevi priredili svojim navijačima, najbolje govori odjava meča komentatora BHT-a, Igora Kristića nakon susreta sa Luksemburgom.

-I to je kraj ove patnje. Već smo dovoljno govorili i kudili sve. Neću dužiti više, reći ću samo: Bruka i sramota, doviđenja, poručio je Kristić.

Kako je to izgledalo, pogledajte na videoprilogu ispod teksta.

Fejk auf Twitter: „Igor Kristic je bio ocajan al je imao najjacu odjavu utakmice. Bruka i sramota, doviđenja“ / Twitter

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen