Samstag, 10. Juni 2023

Iz svijeta – Slike dana

 


Dame podižu život
U svijetu sve više besposličara špekuliše o prednostima ravnoteže između posla i privatnog života. Baš kao da bi samo nerad garantovao život vrijedan življenja. Vrijedni vatreni mravi, s druge strane, maksimalne dužine od 2,8 milimetara, postižu nezamislive podvige: plod koji ovdje podižu je trideset puta teži od njihove tjelesne težine. Međutim, ovo se odnosi samo na ženke, jer mužjaci nemaju mišićnu masu. Nisu takvi rasprostranjeni samo u Indoneziji ,kao na slici. I bolno grizu širom kontinenata.


Pokloni za jet set
Kreacije prikazane ovdje su očigledno pogodne za karneval u 375 kilometara udaljenom Rio de Janeiro, ali su preskupe. Ali, za elan, koji je lokalni modni dizajner Walerio Araujo uložio za svoju reviju na Sao Paulo Fashion Weeku, neko je morao platiti U ekskluzivnoj publici su se sigirno nalazili mnogi, koji su sposobni da plate i porez na idiote.


Opera nije dinosaurus!
Za razliku od pozorišta, u opere se vraća relativno zatvorena publika. Barem je tako u Beču, a za ljubitelje opere iz cijelog svijeta, dovoljni su poznati glasovi. Režiserski ekscesi nisu baš toliko popularni u Beču. U Berlinu je drugačije. Ako ovdje želite nešto za oko, kao što pokazuje fotografija iz Komične Opere: Protagonisti vizualizacije Hendelovog oratorija "Saul" zarađuju svoje honorare  izvodeći predstavu u lobanji dinosaurusa.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen