Sonntag, 25. Juni 2023

Ivica Osim dobio statuu u Japanu

 






Ivica Osim je svoje ime izgradio u Željezničaru, a nakon toga i u evropskom pa i svjetskom fudbalu.

Radio je u Sturmu iz Graza gdje je dobio status legende. Naime, klub je na zvaničnim stranicama objavio kako će se od sada ulaz na stadion Sturma od sada zvati po Ivici Osimu, a također je u planu preimenovanje južnog dijela ulice “Conrad von Hotzendorf” u “Ulica Ivice Osima”.

Vodio je selekciju SFRJ, čiji je bio i posljednji selektor zbog ratnih zbivanja koja su na kraju okončala njegov mandat na klupi Jugoslavije.

Bio je još trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, a karijeru mu je skratio moždani udar kada je bio selektor Japana.

Selektor Japana bio je od 2006. do 2007. godine te napravio dobre rezultate s tom selekcijom.

Upravo je danas (24. juna 2023.) u glavnom gradu Japana Osim dobio statuu ispred stadiona Jef Uniteda iz Chibe gdje je ostavio dubok trag. Svečanosti je prisustovala njegova porodica, sin Amar i supruga Ashima.

“Želimo se od srca zahvaliti svima koji su podržali i dali doprinos u izgradnji ovog monumenta. Molimo vas da stanete pored statue i odate priznanje svi koji budete dolazili na stadion”, naveli su iz Jef Uniteda.

(sport)



Nezaboravno:

"... ono jedino što mogu da učinim za taj grad, bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

(Ivica Osim)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen