Freitag, 2. Juni 2023

Birali te nismo, sa tobom smo ROĐENI

 



Hvala im, hvala im u tvoje ime, hvala im u moje ime, hvala im u ime mase RAje, širom ove planete, hvala im i sretno im bilo.

Fudbalski je to hljeb. Težak ...

Tu negdje, kod spominjanja hljeba i emocije prestaju. Prestaju diskusije, prestaju i pitanja: Kako? Zašto? Ko? Šta ste uradili?

I kada odu, danas ili sutra, oni i sa terena i sa tribine i oni iz fotelje, ostaješ, TI, Starac moj, TI koji vječno traješ, TI koji sve trpiš, ostajemo i mi, oni koji te vole, ostajemo jedno drugom, TI nama, mi tebi, TI na terenu mi na tribinama, iza gola, ma gdje god ta tribina bila i koja god si liga, uvijek je tako bilo.

Birali te nismo, sa tobom smo ROĐENI, crveni dres i grb sveti ne mjenjamo, za nas ne postoje transferi, izdaje, odlasci, politike, za nas postojiš samo TI, naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost.

Neka idu, neka odlaze, džentlemenski kao i uvijek pozdraviće ih riječima sretno dalje, TI znaš da RAja ostaje ...

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !!!

(Deni/facebook/20230601)



Omladinska škola i Stvaranje budućnosti FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar kroz historiju je iznjedrio legendarne fudbalere i prave umjetnike s loptom čiji su talenat, vještine i kvalitete prepoznati širom Evrope i svijeta. Sve zahvaljujući čuvenoj Omladinskoj školi FK Velež.

Činjenica da su u sezoni koja je iza nas, omladinci našeg kluba stekli titulu jednih od najmlađih debitanata u stogodišnjoj historiji Veleža, pa i u okviru postojanja Premijer lige Bosne i Hercegovine, jasno pokazuje da Omladinska škola kontinuirano radi na razvoju novih mladih talenata.

Samo u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv HŠK Posušje, nastup je upisalo čak sedam članove Omladinske škole ,,Muhamed Mujić". I to redom:

Đanis Gosto, Haris Jogunović (Debitovao sa 16 godina, 8 mjeseci i 16 dana), Tarik Šikalo, Kenan Đuliman (Debitovao sa 16 godina, 11 mjeseci i 24 dana), Dženan Puce, Faris Kadrić, Amar Milak (Debitovao sa 17 godina i 3 dana).

Laskava titula jednih od najmlađih debitanata, za naše mlade momke predstavlja veliku čast, izuzetan podstrek za dalji rad, ali i veliku odgovornost da, kroz još veće zalaganje, uskoro postanu okosnica prvog tima Rođenih.

Budućnost je crvena!

(fkvelež)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen