Dienstag, 13. Juni 2023

Prvi put u historiji Tavla saveza BiH žena na tronu

 






Mostarka Alma Pašić iz Tavla kluba Bjelopoljac Mostar je ostala prvakinja BiH u Tavli.

Ona je na 23. državnom prvenstvu održanom u Donjem Vakufu nakon 11 kola osvojila titulu prvakinje sa skorom od 10/1.

Prvi put u historijii tavla saveza BiH na prelaznom peharu je ugravirano ime ženske osobe. proteklog vikenda u Donjem Vakufu je održano 23.državno pojedinačno prvenstvo u tavli. Organizatori prvenstva su tavla savez Bosne i Hercegovine i tavla klub Vatrogasac pod pokroviteljstvom opštine Donji Vakuf. Prvenstvo se održavalo u motelu Otoka.

Njen klupski kolega, Samid Dedaković bio je drugi, a trijumf Hercegovaca upotpunio je Adnan Januzaj iz Mostara, koji je osvojio treće mjesto. Najbolje plasirani član Tavla kluba Vatrogasac Donji Vakuf bio je Kasim Alkić na četvrtom mjestu, dok je peto mjesto osvojio još jedan Mostarac, Almir Hadžiomerović. Nagrade i priznanja najboljima uručili su predsjednik Tavla saveza BiH Omer Dervišbegović i predsjednik Tavla kluba Vatrogasac Kemal Čaluk.

Na 23 pojedinačnom prvenstvu BiH u tavli u konkurenciji 75 igrača osvojila sam prvo mjesto sa skorom 10 pobjeda i jednim porazom. Na prelazni pehar po prvi put u historiji će biti ugravirano ime ženske osobe. Ovoga puta nije osvojio i nije prvak, nego je osvojila i prvakinja – rekla je Pašić.

(mostarski)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen