Samstag, 17. Juni 2023

Iz svijeta – Slike dana

 


Novi darovi mora
Vijek za vjekom, siromašni stanovnici Indije jeli su časno ono što im je more dalvao. Danas su darovi mora bogatiji nego ikad, ali nažalost, ti pokloni su opasni po život: čovjek na slici šeta marsovskim pejzažom nastalim od plastične ambalaže na obali ispred Badhwar parka, stambenog bloka za zaposlenie na gradskoj željeznici. A da li će uprava nešto da poduzme? Ne: ovaj voz je već odavno prošao.




Sve pod konac
Gledajući ovakvu sliku, neko će skoro siguro pomisliti, da će Xi Jinping vladati Carstvom sredine do kraja svog života. Ako uopšte i tada umre, jer čak ni smrt se neće moći uništiti disciplinu koja se uvježbava od malena. Na slici, djeca koja učestvuju u takmičenju u kaligrafiji na, pod konac, geometrijski sređenom fudbalskom terenu.


Pijesak pjeva turistima
I opet Kina, gdje čak i kamile idu u korak. Nose turiste koji posjećuju posebne atrakcije: u planinama raspjevanog pijeska, vjetar zviždi najgracioznijim melodijama, a usred pustinje se nalazi oaza sa blistavo zelenom i čistom vodom, koja poziva da se odmorite u prostranom odmorištu.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen