Samstag, 10. Juni 2023

Nova knjiga Harija Slipičevića “Tetovirani grad”

 


Novo u izlogu – “Tetovirani grad”, novi roman Harije Slipičevića, autora bestselera “Ključ besmrtnosti”.
Uzbudljiva potraga za misterioznom knjigom oko koje su se borile svjetske sile
Roman Tetovirani grad Harija Slipičevića prati sudbinu Meka Luita, profesora istorije i prvog čovjeka Ptolemejevog klana, tajnog društva koje bdije nad Ozirisovom knjigom mrtvih, čuvajući je od mračnih organizacija željnih da ovladaju njenim skrivenim moćima. Kada Knjiga nestane, Mek kreće u neizvjesnu potragu koja će ga voditi od Njemačke, preko Rusije, sve do Južne Amerike. Otkrivajući tajne nacističke i boljševičke istorije, profesor Luit se obračunava s opasnim i surovim ljudima koji iz sjenke upravljaju svijetom, istovremeno istražuje i maglovite dubine vlastitog identiteta.
Uz elemente trilera i misterije, roman je pisan na tragu postmodernističke krimi priče, koja u svoj temeljni narativni tok, uz uzbudljivu naraciju, uključuje i brojne druge književne mikroforme, od istoriografije do eseja čime ovo djelo funkcioniše kao posebna književna galaksija, a ukupni smisao dobija u celini Slipičevićevog narativnog kosmosa.

Više o knjizi i mogućnosti narudžbe na slijedećem linku:

Tetovirani grad - Hari Slipičević | Knjiga.ba knjižara



Ukratko o prethodnom romanu “Ključ besmrtnosti”

Roman Ključ besmrtnosti je miks više žanrova, tu imamo akcije, povijesne fikcije, krimija, misteriju koja je protječe kroz cijelu knjigu. Misteriju najstarijeg tajnog društva koje krije tajnu ključa besmrtnosti u kojoj je Mark Levit povijesničar i profesor povijesti na fakultetu u New Yorku, sa svoje 33-godine iz jednog lijepog života, ulazi u misteriju koja mu je pripremljena od rođenja da bi zaštitio knjigu mrtvih. Nadamo se da će ova misterija dotaknuti čitatelja i da će jedva čekati drugi dio romana.

Više o knjizi i mogućnosti narudžbe na slijedećem linku:

Ključ besmrtnosti - Hari Slipičević | Knjiga.ba knjižara


Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen