Dienstag, 20. Juni 2023

Nova zvijezda ostrva Sylt

 






Ovom pahuljastom četveronožnom prijatelju ne trebaju porsche, šampanjac ili kavijar da bi ukrao šou slavnim ličnostima na ostrvu Sylt!
Sa svojim jedinstvenim uzorkom krzna, slatki stanovnik ostrva, najslađa je atrakcija na nasipima i livadama ostrva u Sjevernom moru.
Izgleda kao da je navukao crni džemper preko svog bijelog krzna, protiv morskog povjetarca.
Pastirka Sylt Daniela Petersen (40) dala je objašnjenje za "ovcu pulover": "Čak je i njegova baka imala šaru na krznu i zatim ju je prenijela kroz gene. Ali ovaj uzorak u obliku džempera je vjerovatno jedinstven u svijetu. Pogledali smo dvaput, iznenađeni kada smo to vidjeli 'pulover".
Damniela je napravila web stranicu „Sheep-of-Sylt“, sa planovima za djecu i odrasle, kao i obilaske sa vodičem na stočnoj farmi.
Ovce su i te kako važne za ostrvo Sylt? One pasu na nasipima, i svojim malim kopitima i tako što drže travu kratkom, osiguravaju da nasip uvijek bude zaštićen od erozije i štite ostrvo od prirodnih sila mora."
Povratak na "pulover": Jagnjke je ugledalo svijetlo dana 23. marta, a sa svojim "pulloverom" može se izdaleka primjetiti među ostalim ovcama. Njima ni malo ne smeta nova "zvijezda" u njihovim redovima.

(tz)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen