Donnerstag, 17. März 2022

Velež, Igman, Sarajevo i Tuzla City u polufinalu Kupa BiH

 

FK Igman Konjic

FK Igman Konjic

Velež je u revanš susretu četvrtfinala večeras na Pecari poražen od Širokog Brijega sa 1:0, ali je zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 4:0 izborio dalji plasman.

Široki je poveo u 70. minuti. Korner je izveo Ikić, glavom šutirao Lukić, a lopta okrznula Mujana i završila u mreži Rođenih. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa će Velež tako nakon deset godina opet zaigrati u polufinalu Kupa.

Igman iz Konjica ostvario je svoj najveći uspjeh. I danas su, na svom stadionu, savladali Zvijezdu iz Gradačca i sa ukupnih 6:1 plasirali se u polufinale Kupa BiH.

Domaći su poveli u 22. minuti, kada je Sedin Ljuca poslije kornera poslao loptu u mrežu gostiju za pravu erupciju oduševljenja domaćih navijača. U 40. minuti, Bibić je iz slobodnog udarca poslao loptu iza leđa Kurtića. Odličnu igru, domaći krunišu trećim golom u 72. minuti, kada se Ljuca po drugi put upisao u strijelce. Gosti su u 76. minuti, preko Dedića smanjili vođstvo domaćih.

Sarajevo je u susretu sa Slobodom u Tuzli odbranilo prednost od dva gola i plasiralo se u polufinale Kupa BiH. Utakmica je odigrana bez šansi s obe strane, a jedini direktan udarac na gol uputio je Varešanović minut ptije kraja regularnog toka.

Boljim izvođenjem penala u susretu s Borcem u Banja Luci, fudbaleri Tuzla Cityja plasirali su se u polufinale Kupa BiH. Banjalučani su poveli golom Vušurevića u 10. minuti, a izjednačio je Mehanović u 69. minuti. Potpuni preokret desio se u 76. minuti, kada su gosti, preko Nsuea, došli u vođstvo i utakmicu odveli u izvođenje penala.Više sreće u izvođenju penala imali su fudbaleri iz Tuzle, koji su se plasirali u polufinale Kupa BiH. Golove za Borac dali su Meleg, Dino Ćorić, Moraitis, a Mehanović, Mendeš, Džafić, Nsue za Tuzla City. Junak utakmice bio je golman Fejzić, koji je odbranio udarce Vušurevića i Voijnovića. Hasanović iz Tuzla Cityja šutirao je pored stative.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen