Montag, 21. März 2022

Poraz u zadnjoj minuti

 







Željezničar – Velež 1:0 (0:0)

Stadion: Grbavica.

Gledalaca: 4.500.

Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg).

Žuti kartoni: Hajdarević, Kosorić, Hodžić, Beća, Joldić, Mulaosmanović (Željezničar), Radovac, Šikalo, Vehabović (Velež).

Strijelci: Beća 91. 1:0

Željezničar: Bender, Galić, Malić, Kosorić, Cocalić (Drina 75.), Hajdarević, Mekić, Subašić (Gasal 46.), Bekrić (Zec 56.), Hodžić (Beća 56.) i Vučenović (Resić 46.). Trener: Edis Mulalić.

Velež: Jovičić, Ćosić (Vehabović 64.), Salčin (Radović 46.), Zeljković, Isić, Hasanović (Zajmović 64.), Pršeš, Radovac, Anđušić (Ovčina 77.), Dejanović (Šikalo 77.), Haskić. Trener: Feđa Dudić.


U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar je ugostio ekipu FK Velež na stadionu Grbavica. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist Plavih.

Prva šansa na utakmici viđena je u desetoj minuti utakmice, kada je Nermin Haskić imao zicer šansu, ali je Josip Bender još jedanput pokazao svoju kvalitetu i odbranio nevjerovatnu šansu.

Velež je ponovo pokušao u 18. minuti utakmice, ali je Dino Hasanović šutirao visoko preko gola. Najbolja šansa u prvom dijelu za Plave bila je u 35. minuti susreta kada je Samir Bekrić šutirao iz slobodnog udarca, ali je Marko Jovičić izbacio loptu u korner.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao. Na pauzi i Edis Mulalić i Feđa Dudić su morali napraviti neke promjene u svojoj ekipi, te tako pokušali da "razdrmaju" svoje ekipe u nastavku utakmice.

Dosta izmjena nije pomoglo instantno ni Veležu ni Željezničaru, ali je donijelo dosta svježine na terenu. Najbolja šansa u nastavku za Velež viđena je u 69. minuti utakmice, ali je Bender ponovo spasio Plave nakon udarca Haskića.

Samo jedan minut desila se najbolja šansa za Željezničar na cijelom susretu, a ovoga puta šutirao je rezervista Resić čiji je udarac blokirao Samir Radovac nakon izlaska Marka Jovičića sa gola. Dobra šansa za Velež bila je i u 82. minuti utakmice, ali je Zajmović šutirao pored gola.

Ipak, u finišu susreta mladi fudbaler Plavih, Omar Beća se sjajno snašao između Isića i Radovca i zatresao mrežu Rođenih za veliku pobjedu Željezničara na Grbavici.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen