Dienstag, 1. März 2022

Stari grad Blagaj - Manifestacija u povodu Dana nezavisnosti BiH








Javna ustanova Dom kulture Blagaj, u saradnji sa osnovnim i srednjim školama Grada Mostara u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizovala je manifestaciju “Stazom bosanskih vitezova”.

Centralna manifestacija održana je juče na Starom gradu Blagaju. Prije početka centralne anifestacije, gosti su položili cvijeće i odali počast poginulim borcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1955. na Šehidskom spomen obilježju u Blagaju.

Manifestaciji “Stazom bosanskih vitezova prisustvovalo je više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, kao i brojni građani.

“Ovo je jedan od najznačajnijih datuma ne samo moderne nego i ukupne prošlosti BiH, zato što je prije tri decenije narod plebiscitarno potvrdio svoju volju da BiH egzistira kao nezavisna suverena i cjelovita država”, istakao je minister bezbjednosti BiH Selmo Cikotić.

“Ovakve manifestacije daju nam za pravo da kažemo da nikada nikome nećemo dozvoliti da dovodi u pitanje sloboda, a time i neovisnost i suverenost naše jedine domovine”, rekao je predsjedavajući Skupštine HNK-a Šerif Špago, čestitavši praznik svim građanima BiH.

“Dan nezavisnosti BiH je jedan od najvažnijih datuma u modernoj istoriji BiH i mjesto na kome se trenutno nalazimo je dokaz kontinuiteta bosanske državnosti”, kazao je istakao je istoričar Enver Imamović.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen