Freitag, 4. März 2022

Košarkašice BiH, grupe i raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu

 Grupe

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru ove godine upisat će prvi, historijski, nastup na Svjetskom prvenstvu.

Naše Zmajice su danas saznale i protivnike na smotri najboljih selekcija planete. Izabranice selektora Gorana Loje nalaze se u grupi A zajedno sa nacionalnim timovima Belgije, SAD, Kine, Južne Koreje i reprezentacijom koja će zamijeniti Rusiju (eliminisana odlukom FIBA).

U grupi B su selekcije Francuske, Srbije, Japana, Nigerije, Kanade i Australije.

Svjetsko prvenstvo se održava u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra. Po šest selekcija će u prvoj fazi SP biti raspoređeno u dvije grupe, a zatim po četiri najbolje će se plasirati u četvrtfinale.


Raspored

FIBA je objavila raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu za košarkašice na kojem će nastupiti prvi put u historiji i naša selekcija.

U prvom kolu koje se igra 22. septembra reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv selekcije koja će zamijeniti Rusiju na turniru, a dan kasnije će odmjeriti snage sa Kinom. Susret sa Korejom se igra 24. septembra nakon čega slijedi dan odmora.

Protiv Belgije izabranice selektora Gorana Loje igraju 26. septembra, a 27. se igra posljednje kolo kada naše dame igraju protiv prvog favorita turnira, Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmice eliminacijske faze igrat će se od 29. septembra do 1. oktobra.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen