Mittwoch, 30. März 2022

Minimalna pobjeda u finišu

 







Bosna i Hercegovina – Luksemburg 1:0 (0:0)

Stadion: Bilino polje.

Gledalaca: 3.000.

Sudija: David Smajc (Slovenija).

Žuti kartoni: Hadžikadunić (BiH), V. Thill, Selimović (Luksemburg).

Strijelac: 1:0 - Džeko (86).

BiH: Vasilj; Ahmedhodžić (46. Miličević), Hadžikadunić, Kolašinac (82. Saničanin); Dedić (46. Stevanović), Gojak, Danilović, Nalić (66. Menalo), Gazibegović (46. Ćivić); Prevljak (66. Džeko), Demirović. Selektor: Ivaylo Petev.

Luksemburg: Moris; Bohnert (66. M. Martins), Chanot (17. Jans), Selimović (46. Carlson), Michael Pinto; S. Thill )73. Sanches), Olesen, Martins Pereira, Barreiro, Sinani (46. V. Thill); Rodrigues. Selektor: Luc Holtz.


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Luksemburga u prijateljskoj utakmici na stadionu Bilino polje u Zenici rezultatom 1:0. 

Zaprijetili smo već u četvrtoj minuti kada je Nalić uposlio Demirovića koji je šutirao preko gola da bi isti igrač pokušao u 17. minuti glavom, no lopta je otišla daleko preko gola. U 28. minuti susreta Danilović je odlično šutirao, no golman gostiju ga je sjajno ukrotio da bi nakon toga uslijedila serija velikih prilika domaće nacionalne selekcije.

U 41. minuti Nalić je sjajno pokrenuo kontranapad, dodao do Prevljaka koji je bio u odličnoj poziciji, no napadač Eupena je šutirao preko gola. Tri minute kasnije kolosalnu šansu u pogodak nije pretvorio Adi Nalić koji je šutirao previše traljavo da bi u posljednjoj minuti prvog dijela idealnu priliku imao i Amer Gojak, no golman gostiju je bio nesavladiv.

Ako je prvo poluvrijeme bilo slabo, šta reći za drugo. Zabilježili smo samo prilike Menala na jednoj i Sanchesa na drugoj strani, no na kraju smo tek postigli pogodak preko Edina Džeke u 86. minuti susreta.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen