Donnerstag, 17. März 2022

Poraz rukometaša od Grčke

 



Grčka - Bosna i Hercegovina 24:17 (10:8)

Grčka: Mallios, Tziras, Mylonas, Passias, Papavasilis, Kostakidis, Tzortzinis, Michalidis, Karampourniotis, Dompris, Kandylas, Kritikos, Arampatzis, Boukovinas, Papantonopoulos.

Bosna i Hercegovina: Građan, Haseljić, Lukić, Jozinović, Hamidović, Perić, Davidović, Ovčina, Herceg, Kadrić, Mehmedčehajić, Šoljić, Vegar, Muhović, Burić, Bojić.


I Grčka je za nas rukometna sila: Težak poraz Bosne i Hercegovine

Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su večeras u gostima protiv Grčke (24:17) u prvom meču predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bh. rukometaši su dobro otvorili meč i imali su prednost na samom otvaranju, ali je nakon desetak minuta utakmice Grčka uspjela da dođe do prednosti.

Grci su uspjeli da dođu do dva gola razlike i održavaju konstantno tu prednost. Naš tim je pravio dosta grešaka u napadu gdje nismo iskoristili nekoliko zicera, a Grci su to znali kako da kazne.

U domaćem timu briljirao je i golman Boukovinas koji je izluđivao naše rukometaše svojim odbranama, te se može reći da je on bio najzaslužniji za večerašnju pobjedu Grčke.

Nakon prvog poluvremena Grčka je vodila sa 10:8, a u nastavku meča uspjeli su da dođu do četiri gola prednosti (14:10).

No, naš tim se ponovo vratio i smanjio na 16:13, ali nikako nismo uspjeli u potpunosti da se rezultatski vratimo u meč. Grci su čuvali svoju prednost i na krilima odlične podrške su diktirali tempo ovo utakmice.

Bh. rukometaši su pali i što se tiče igre u odbrani sredinom drugog dijela što su Grci iskoristili i uspjeli su da odu na 19:14.

Grci su do kraja utakmice bez većih problema uspjeli da sačuvaju prednost i na kraju su slavili sa 24:17.

Ipak, još uvijek ništa nije gotovo jer će naši rukometaši imati priliku da se osvete Grcima za ovaj poraz u revanšu, koji se igra u tuzlanskom Mejdanu u subotu sa početkom u 20 sati.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen