Samstag, 26. März 2022

Nova bruka reprezentacije BiH

 



Bosna i Hercegovina - Gruzija 0:1 (0:0)
Stadion: Bilino polje, Zenica
Gledalaca: 1000
Sudija: Aleksandar Stavrev (Makedonija)
Strijelci: 0:1 - Zivzivadze (49)
Žuti kartoni: Aburjania, Davitashvili, Tsitaishvili (Gruzija)

Bosna i Hercegovina: Šehić, Stevanović (87. Menalo), Kolašinac, Ahmedhodžić, Kovačević (75. Gazibegović), Saničanin (59. Miličević), Hadžiahmetović, Gojak (75. Rahmanović), Krunić (59. Danilović), Demirović (87. Prevljak), Džeko. Trener: Ivaylo Petev.

Gruzija: Loria, Kakabadze, Dvali (80. Chabradze), Kashia, Giorbelidze (63. Tsitaishvili), Davitashvili (75. Gvilia), Kvekveskiri, Aburjania (63. Mekvabishvili), Kvaratskhelia (75. Beridze), Zivzivadze, Lobzhanidze (63. Kvirkvelia). Trener: Willy Sagnol.


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na “Bilinom polju” u prijateljskom duelu protiv selekciju Gruzije rezultatom 0:1 (0:0).

Pred oko 1.500 gledalaca, “Zmajevi” su krenuli ofanzivno prema golu Gruzije, a nakon kornera u 7. minuti, bh. stopper Adnan Kovačević bio je najviši u skoku, te je sa oko sedam metara pogodio desnu stativu gostujućeg gola, ali sa vanjske strane.

Brz kontranapad gostiju u 18. minuti nije završen šutem prema bh. golu, jer je Zuriko Davitashvili u našem petercu zakasnio na centaršut Khvicha Kvaratskhelia.

Veliku priliku, nakon greške gostujućeg kapitena Gurama Kashie, nije u gol pretvorio Ermedin Demirović. Demirović se uspio izboriti za loptu na oko 25 metara, ali je ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

Nakon šuta Edina Džeke u 43. minuti i dobre intervencije golmana Giorgia Loria, Siniša Saničanin odbijenu je loptu sa oko tri metra iskosa sa desne strane glavom poslao u mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Već na početku drugog poluvremena, u 48. minuti, Edin Džeko je postigao gol, ali i taj je gol bh. tima poništen zbog navodnog ofsajda.

Minutu kasnije, gosti su poveli s 1:0, a strijelac je bio Budu Zivizadze.

Šut Amera Gojaka, sa oko 20 metara iskosa sa desne strane, nakon što je u šesnaestercu gostiju blokiran šut Seada Kolašinca, golman Loria je uspio odbraniti.

Silovit šut Khvicha Kvaratskhelia u 71. minuta, sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane, zaustavio je bh. golman Ibrahim Šehić, koji je loptu skrenuo u korner.

Možda i najbolja akcija bh. tima u 74. minuti nije krunisana golom. Miroslav Stevanović je dobro prošao kroz sredinu, ostavio loptu za Amera Gojaka, koji je u šesnaestercu gostiju proigrao upravo Stevanovića, ali je njegov šut sa oko 10 metara sa lijeve strane odbranio golman Loria.

Loria je odbranio i dobar šut Ermedina Demirovića u 81. minuti. Tek što je ušao u igru, Smail Prevljak je u 89. minuti sa preko 20 metara šutirao preko gola.

U sudijskom vremenu bh. tim je pritiskao, ali ipak nije bilo gola. Posljednju priliku imao je Amar Rahmanović, koji je, nakon greške golmana Loria, sa oko 30 metara šutirao na prazan gol, ali je lopta otišla pored gola.

Naredni susret selekcija BiH igra na istom stadionu u utorak, 29. marta, sa početkom u 20.45 sati, a rival će im biti Luksemburg.

(sport)


Vrijeme je za rastanak

Ivaylo Petev je reprezentaciju BiH predvodio na ukupno 13 utakmica. Zabilježio je samo dvije pobjede, pet puta je remizirao, a sinoćnji poraz od Gruzije bio mu je šesti u mandatu. Selekcija BiH pod njegovim vodstvom je postigla tek 10 pogodaka, dok je s druge strane primila 16.

U anketama, čak 75 posto ljudi smatra da Petev ne treba ostati selektor

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen