Donnerstag, 3. März 2022

Rođeni korak do polufinala kupa

 






FK Velež - NK Široki Brijeg 4:0

Stadion: Rođeni

Gledalaca: 0

Strijelci: 1:0 Nermin Haskić 35', 2:0 Alen Dejanović 56', 3:0 Nermin Haskić 63', 4:0 Samir Radovac 83'

Žuti kartoni: Radovac, Peco (Velež)

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zeljković, Anđušić, Ovčina, Isić, Haskić, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac. Trener: Feđa Dudić.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Mujan, Bosančić, Brekalo, Vukoja, Begić, Jurić, Ikić, Žulj, Ćavar. Trener: Jure Ivanković.

U okviru posljednjeg susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, FK Velež je ugostio ekipu NK Široki Brijeg na praznom stadionu Rođeni, a konačan rezultat utakmice glasio je 4:0.

Gosti su bili aktivniji na otvaranju susreta, te su već u petoj minuti imali opasnu situaciju pred golom Veleža, kada su tražili jedanaesterac, ali je lopta izbijena sa gol linije.

Samo tri minute kasnije Rođeni su uzvratili preko Dine Hasanovića, ali je njegov udarac bio jako loš. U nastavku prijeti i Zeljković, ali njegov udarac brani Miškić.

Igrala se 23. minuta utakmice kada je Ikić imao odličnu priliku, ali je Bogdanović odbranio njegov udarac. Isti fudbaler našao se u šansi i četiri minute kasnije, ali je taj udarac otišao malo pored stative.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu viđen je u 35. minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je fantastični Nermin Haskić nakon odbijene lopte Miškića. Do kraja prvog poluvremena više se nisu nazirale prave prilike niti sa jedne strane.

U nastavku utakmice Rođeni su napravili nevjerovatan zaokret u igri i stigli do nova dva pogotka ostavivši Široki bez ijedne prave šanse u drugom dijelu susreta.

Prva šansa viđena je već u 49. minuti utakmice kada je Haskić bio u prilici, ali je lopta otišla pored gola. U nastavku napada šutirao je i Peco, ali je njegov udarac odbranio Miškić.

Igrala se 56. minuta utakmice kada je Velež postigao drugi pogodak, a strijelac pogotka bio je Alen Dejanović nakon asistencije Dine Hasanovića.

Velež je nastavio da prijeti golu Širokog Brijega, a onda je uslijedio i treći pogodak. Ovoga puta ponovo je strijelac za domaćina bio sjajni Nermin Haskić nakon velike greške zadnje linije Širokobriježana.

Do kraja utakmice imao je Haskić još jednu šansu za hattrick, ali je Miškić ovog puta odbranio. Ipak, golman Širokobriježana nije mogao da odbrani udarac iz 83. minute utakmice, kada je Radovac pogodio za konačnih 4:0.


Četvrtfinale Kupa BiH (2. mart):

Zvijezda Gradačac – Igman Konjic 0:1,

Tuzla City – Borac 0:1,

Sarajevo – Sloboda 2;0 i

Velež – Široki Brijeg 4:0

Revanš utakmice na rasporedu su 16. marta.

(sport)






Veliko pojačanje za Velež: Nermin Haskić

Nermin Haskić (32) je potpisao na jednoipogodišnji ugovor za FK Velež.

U ekipu "Rođenih" Haskić dolazi iz japanske Omije.

Karijeru je započeo u Budućnosti iz Banovića, a onda je prešao u FK Sarajevo.

Igrao u nekoliko klubova (Ružomberok, Žilina, Podbeskidzie...), a najbolju sezonu imao je u ekipi Radničkog iz Niša, kada je uspio postići 28 golova i upisati 13 asistencija.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen