Freitag, 18. Februar 2022

Slike sa Olimpijade - Nije izdržala pritisak!

 






Kada su posljednji zvuci Bolera Mauricea Ravela utihnuli, Kamila Walijewa (15) je ljutito odmahnula rukom, a onda su joj potekle suze. Čitav niz padova u programu ovog čuda od djeteta, kojem je uprkos pozitivnom doping testu u decembru bilo dozvoljeno da nastupi na Olimpijskim igrama. I naravno, pod najstrožim nadzorom.

Već kod trostrukog Axela morala se rukama osloniti na led, kako ne bi odletjela. Kod oba trostruka toeloopa završila je na ledu, a kod četvorosgrukog skoka je bila nesigurna.

Nedovoljno za zlato, uprkos tri četvorostruka skoka. Na kraju se pokazala tek kao peta u slobodnom stilu, što je bilo dovoljno samo za ukupno četvrto mjesto! Lomila se od plača nakon izvedbe. Pritisak proteklih dana bio je prevelik za ovu 15-godišnju djevojku.

Minutama je sjedila sa svojom trenericom Eteri Tutberidze (47); bez ijedne rijeöi utjehe, ne vjerujući šta se dogodilo.





Zlato je osvojila njena kolegica sa treninga, i svetska šampionka Anna Scherbakova (17).

Alexandra Trusowa (17), koja takođe pripada istoj grupi na treningu, nakon kratkog programa bila je četvrta, u slobodnom stilu je skočila čak pet četvorostrukih skokova i pokazala najteži program ikada viđen na Olimpijskim igrama. Rizik je bio vrijedan toga. Ona je zapravo izvela sve skokove, samo je kod dva bila malo nečista. Kod četvorostrukog skoka morala se više otvoriti, a kod trostrukog je sletjela sa obe noge. A to je ipak bilo dovoljno za srebro. Bronzanu medalju osvojila je Japanka Kaori Sakamoto.

Upečatljivo: Tri djevojke nemilosrdne trenerice Tutberidze izvele su četvorostruki skok.

Dobro za MOK: Moguće je održati ceremoniju dodjela medalja u takmičenju za žene.

Medalje u timskom takmičenju, gde je Walijewa osvojila zlato, za sada još nisu dodjeljene.

(sport)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen