Freitag, 11. Februar 2022

Senegal u transu

 





Nakon što je zapadnoafrički tim Senegal, sa superzvijezdom Liverpoola Sadijem Mané (29) po prvi put u historiji okrunjen titulom prvaka Afričkog kupa nacija, slavlje nije imalo granica. Čitava zemlja je bila okrenuta naglavačke nakon konačne pobjede, 4:2 na penale, protiv rekordera Egipta i Manéovog kolege iz Liverpoola Mohameda Salaha (29). Šta se dešavalo i o kakvim nevjerovatnim scenama se radilo, bilo je vidljivo na slikama tek dan poslije.

Neki fanovi su sami sebe dovodili u ozbiljnu opasnost: penjali su se na visoke skele kako bi bolje vidjeli pobjedničku kolonu. Scene od kojih zastaje dah...

Ali naravno, slike su pokazale i koliko je zemlja čeznula za tom prvom titulom.

Dva puta, 2002. i 2019. godine, Senegal je podbacio u finalu, a sada je došlo do velikog iskupljenja. Superzvijezda Mané, koji je izveo odlučujući udarac iz penala, pobjednički trofej je ponio sa sobom u krevet. Osamdesetostruki reprezentativac objavio je snimak sebe i trofeja.

U međuvremenu, njegov kolega iz Liverpoola bio je neutješan: Egipćanin Mohamed Salah i njegov tim, dramatično su propustili osmu pobjedu u finalu kupa.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen