Samstag, 12. Februar 2022

Poraz košarkašica protiv Kanade

 





Kanada - Bosna i Hercegovina 96:64 (30:19, 27:17, 19:16, 20:12)

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Kanade rezultatom 96:64.

Kanađanke su imale odlične procente šuta i došle su do ubjedljive pobjede protiv naše selekcije koju sutra očekuje novi izazov u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bridget Carleton je vodila Kanadu do pobjede sa 28 poena, šest skokova i tri asistencije, a Natalie Achonwa je dodala 21 uz osam skokova i šest asistencija. Kayla Alexander je dodala 14 uz sedam skokova i četiri asistencije dok je još dvocifrena bila Shay Colley sa 11 poena i pet asistencija.

Kod naše selekcije najbolja je bila Nikolina Babić sa 16 poena dok je Jonquel Jones dodala 15 uz po pet skokova i asistencija.

Naše košarkašice su u četvrtak trebale igrati meč protiv Bjelorusije, ali se ova selekcija nije pojavila u Japanu zbog problema s koronavirusom.

Zbog toga je već sada izvjesno da će se BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo budući da je odlazak na smotru najboljih svjetskih selekcija osiguran za tri najbolje ekipe iz svake grupe koja broji po četiri učesnika, pa je samim tim jasno da rezultat nije bio od prevelike važnosti, iako bi nam dobra partija sigurno utjecala na samopouzdanje. O tome, konačnu odluku treba da donese Svjetska košarkaška federacija.

S druge strane, sigurno je da nam ovakva utakmica može poslužiti kao odlična lekcija za ono što nas na smotri najboljih očekuje i da će današnje "neiskustvo" i realno loš rezultat protiv odličnih i raspoloženih Kanađanki biti dovoljna opomena da rezultati neće doći "sami od sebe".

Naredni izazov izabranice Gorana Loje očekuje već u nedelju protiv domaćina selekcije Japana, a taj susret se igra sa početkom u 10 sati po našem vremenu

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen