Montag, 14. Februar 2022

Ramsi osvojlil 56. Super Bowl

 









Los Angeles Ramsi osvojili su 56. Super Bowl pred 100.240 gledalaca na svom SoFi stadionu, pobijedivši u uzbudljivoj završnici sjajne Cincinnati Bengalse 23:20.

Bila je to pobjeda favorita napravljena na najteži mogući način, doslovno u posljednjem napadu. Iskustvo i vrhunski kvalitet Ramsa bili su na trenutak snažniji od mladosti i potencijala Bengalsa. Dominirali su Cooper Kupp i Aaron Donald.

Velike stvari u utakmici počele su se dešavati već u drugom napadu Ramsa, kad je Matthew Stafford pronašao Odella Beckhama Jr. za touchdown od 17 jardi.

Bengalsi su smanjili na 7:3 nakon field goala Evana McPhersona, a svemu je prethodilo sjajno dodavanje Joea Burrowa za Ja'Marra Chasea od 46 jardi.

Ramsi su otišli na 13:3 nakon prve velike večerašnje saradnje Stafforda i njegovog prvog hvatača i najboljeg u ligi ove godine Coopera Kuppa.

Bengalsi su smanjili na 13:10 sredinom druge četvrtine nakon sjajne "trik akcije" u kojoj je dodavač bio trkač Joe Mixon, a loptu je uhvatio Tee Higgins. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a Seana McVaya zabrinula je povreda dotad vrlo raspoloženog hvatača Odella Beckhama.

Drugi dio krenuo je sjajno za Bangalse, iz jedne sporne akcije uzeli su brzi touchdown, da bi potom Staffordovo dodavanje presjekao Chidobe Awuzie. Na kraju te akcije i nakon field goala Bengalsi su vodili 20:13.

U posljednju četvrtinu Bengalsi su ušli s prednošću od 20:16. Sve se preokrenulo minutu i po prije kraja nakon touchdowna Coopera Kuppa u napadu u kojem je najbolji ofanzivni igrač sezone imao nekoliko pojedinačnih bravura.

Sjajni Joe Burrow imao je nešto više od minute da napravi čudo, ali to se na žalost Bengalsa nije desilo. Pola minuta prije kraja Aaron Donald je srušio Burrowa i slavlje domaćih je moglo početi.

Američku himnu prije početka utakmice otpjevala je country zvijezda Mickey Guyton. U spektaklu na poluvremenu oduševili su Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Sean Forbes i Warren Snipe.

TV kuća NBC, vlasnik prava za ovaj najveći američki događaj, prostor za 30 sekundi reklama prodavala je za čak sedam miliona dolara.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen