Sonntag, 27. Februar 2022

Košarkaši BiH večeras protiv Litvanije

 




Utakmica između košarkaša BiH i Litvanije igra se večeras, sa početkom u 18:30 uz direktan prijenos u programu Sport Klub 1.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u neobičnim okolnostima otputovala je u Litvaniju na kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo koji se igra danas. Nakon poraza od Litvanije u Tuzli prije tri dana, košarkaši BiH su se suočili s turbulentnim periodom prepunim neizvjesnosti jer do posljednjeg momenta nisu znali da li će igrati meč četvrtog kola.

Košarkaški savez BiH od FIBA-e je tražio odgodu utakmice jer je Litvanija proglasila vanredno stanje zbog rata u Ukrajini, ali su iz krovne kuće svjetske košarke taj zahtjev odbili.

Košarkaši BiH dobili su garanciju sigurnosti i jutros su čarter letom otputovali u Vilnius gdje će večeras odigrati meč nakon što nisu odradili niti jedan trening.

Selektor Vedran Bosnić suočio se i sa kadrovskim problemima pa je na put poveo svega 10 košarkaša. To su: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

Sretno Zmajevi!

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen