Donnerstag, 10. Februar 2022

Kad vatrogasci vježbaju

 



Sedam vatrogasaca uslikalo se na vrhu Kelnske katedrale, a iza njih se vi stari grad i Rajna. Fotografija Vatrogasne brigade sa vježbe spašavanja na visini, osvojila je drugo mjesto na foto konkursu.

Pogled na Keln" naziv je snimka koji je nastao u septembru 2020. godine, koji je dobio drugi najveći broj glasova online korisnika u kategoriji "Nevladine organizacije".

Spasioci na velikim visinama moraju redovno da izvode svoje vježbe - kao u ovom primjeru, na Kelnskom tornju, zatim na visokim zabavnim točkovima, kao i na televizijskom tornju Colonius. Pripadnici specijalne jedinice, koja se sastoji od 43 muškarca i jedne žene, obučeni su za penjanje i korištenje helikoptera.

Vatrogasci su se tokom vježbe sami penjali na katedralu, prvo preko stepeništa na tornjevima, a zatim preko malih ljestvi na fasadi tornja. Do vrha im je trebalo oko pola sata, a fotografija je snimljena na južnom tornju.

Nekoliko dana kasnije, došlo do uzbune, kada je u jednoj od kula katedrale, jedna žena, doživjela zdravstveni napad, a ovi spasioci su je snijeli niz usko i strmo stepenište, do kola hitne pomoći.

Usput informacija, visina oba tornja Kelnske katedrale je po 157 metara.

(express)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen