Montag, 23. Juni 2014

Vrijeme je velike računice

Nakon drugog kruga

Vrijeme je velike računice

Treći krug utakmica na Mundijalu biće neizvjesniji nego ikad do sada. Od 32 reprezentacije dalje ih ide 16, a do sada je osam sigurnih. U grupi G najneizvjesnije.

Putnici u osminu finala nakon drugog kruga su sa po dvije pobjede su Holandija, Chile, Kolumbija, Costa Rica, Francusaka, Argentina i Belgija.
Sigurni putnici kući su Kamerun, Australija, Španija, Engleska, Honduras, i nažalost Bosna i Hercegovina, bez ijednog boda iz prve dvije utakmice.
Između preostalih 18 učesnika traži se njih osam, koji će se priključiti već plasiranim.
Prije početka trećeg kruga počinje velika računica. Ko s kim, ko protiv koga, šta kome odgovara, može li neko nekome pomoći, onako ili ovako?
U grupi A šansu imaju sva četiri učesnika, Brazila mora na bod protiv Kameruna, dok će velika borba biti imeđu Hrvatske i Mexica.
U grupi B je sve jasno, tako da obje utakmice neće biti ništa više od dobrog treninga.
Grupa D nudi direktni duel Italije i Urugvaja. Pobjednik ide dalje.
U grupama C, E i H po tri ekipe imaju iste šanse za prolaz.
Iz naše grupe F šansu imaju i Nigerija i Iran.
Najžešće će biti u grupi G, gdje će sva četiri učesnika još imaju šansu. Posebnu pažnju privlači susretu između Njemačke i SAD, u kome se susreću bivše kolege, treneri Klinsmann i Löw. Neriješen rezultat odgovara obojici?
Naravno, pravila su predvidila šta će biti, ako se desi da dvije ili više ekipa imaju isti broj bodova. Tada će odlučivati gol razlika, a ako i tu ne bude razlike, odlučiće rezultat iz već odigranog susreta te dvije ekipe.
Vrijeme je velikih računica i zabave prije utakmica trećeg kruga, ali rješenja slijede vrlo brzo.
Obje utakmice iz iste grupe igraju se u isto vrijeme, kako ne bi bilo kakve naknadne računice.

Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen