Mittwoch, 25. Juni 2014

Likovi Mundijala: Samaris i Samaras



Tek kad je Samaras dao drugi gol za Grke skontao sam da su ovo dva igrača, da je prvi gol dao Samaris, a gol iz penala Samaras.

Samaris 22

Samaras 7


Grčka je u dramatičnoj utakmici pobijedila Obalu Slonovače sa 2:1 i zauzela drugu poziciju u grupi C, a u osmini finala u nedelju igra protiv Kostarike. Grčkoj je na ruku išla i pobjeda Kolumbije protiv Japana. Osvajanje tri boda bilo je apsolutno zasluženo jer je evropski predstavnik nekoliko puta u uzbudljivom drugom poluvremenu tresao okvir gola.
Giorgios Samaras donio je veliku pobjedu Grčkoj golom s bijele tačke u nadoknadi drugog poluvremena. Nakon što je morala napraviti dvije zamjene u prvih pola sata susreta, Grčka je povela u završnici prvog dijela preko Andreasa Samarisa, igrača s klupe. Obala Slonovače izjednačila je pogotkom njihove zamjene, Wilfrieda Bonyja, ali je uz nekoliko opasnih pokušaja Grka pokleknula u samoj završnici.
Za Grčku je ovo bila prva pobjeda na ovom Svjetskom prvenstvu. Oporavila se od teškog poraza od Kolumbije koja joj je učinila uslugu uvjerljivom pobjedom protiv Japana.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen