Montag, 16. Juni 2014

Prvi gol Zmajeva, najbrži gol svih SP i prvi video dokaz

Momenti za pamćenje

Prvi gol Zmajeva, najbrži gol svih SP i prvi video dokaz

Mundijal nam svakodnevno pruža priliku da bilježimo momente koji će se pamtiti. 
 
Zmajevi su postigli svoj prvi gol na Svjetskim prvenstvima, ali postigli i prvi autogol. Taj autogol, postignut u 131 sekundi utakmice, prema statistici, je najbrži gol postignut na bilo kojem Svjetskom prvenstvu. Na utakmici Francuska - Honduras prikazana je svjetska premijera linijske gol tehnike. Prvi gol priznat uz pomoć tehnike.

Prvi gol Zmajeva na WM

Nakon vodstva Argentine od 2:0, selektor selektor Safet Sušić je sve karte bacio u napad uvođenjem Ibiševića umjesto Mujdže, a ubrzo su u igru ušli Višća i Medunjanin. Takva formacija donijela je rezultat u 85. minuti, kada BiH uspijeva postići Argentincima prvi pogodak u trećem međusobnom meču.


Strijelac prvog pogotka Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu bio je Vedad Ibišević.

Autogol Kolašinca je najbrži gol postignut ikada na Svjetskim prvenstvima

Pred 75.000 gledalaca jedan traum start za Gauchose, ali i jedan nesretan start Zmajeva. Nakon Mesijevog nabacivanja sa strane, Rojo je produžio loptu glavom, a ona na nesreću udara Kolašinca u koljeno i odbija se u gol.


Kolašinac pri tome nije mogao napraviti ništa drugo, nego tužno ispratiti loptu kako ide u dio nebranjene mreže.
Nesretno.Bila je to 131 sekunda utakmice. Statistika bilježi: najbrži gol na svim Svjetskim prvenstvima.

Prvi gol uz dokaz gol tehnike. Loša strana tehnike, dobra strana tehnike!

Pred utakmicu Francuska - Honduras desio se propust organizatora kod izvođenja himne Francuske. Tehnika je zakazala i muzika uopšte nije emitovana.



U ovoj utakmici Francuska je pobijedila sa 3:0, a kod drugog gola Francuza napravljena je i svjetska premijera toliko spominjane “gol tehnike”.
Nakon jednog udarca Benzeme lopta se odbila od unutrašnjosti stative unazad. Golman Hondurasa Valladares nesretno je odbio loptu u gol. Gol ili ne?
Tehnika je dokazala da je lopta punim obimom prešla liniju. Bilo je to 2:0 za Francusku. A FIFA je kao strijelca gola upisala golmana Valladeresa. Zapisano kao autogol.
(fotosi:agencije)

Priredio: Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen