Dienstag, 17. Juni 2014

Public wieving sa svog kauča

Zanimljiva ideja

Public wieving sa svog kauča

 

 

U WM dnevnom boravku na stadionu Union Berlina 3000 ljudi smjestili su svoje kauče, kako bi zajedno gledali utakmice Mundijala. 
 

Fudbal gledati u društvu je mnogo interesantnije, nego sam kod kuće. Izvući ljude iz kuće, a pri tome im ne oduzeti njihov ćeif i zadovoljstvo gledanja utakmice sa svog kauča, bila je ideja organizatora ove akcije.
U tu svrhu na stadionu Union Berlina montirali su jedan ogromni ekran površine 130 kvadratnih metara, okolo polijepili oko 3500 kvadratnih metara tapeta, sve u stilu dnevnog boravka iz sedamdesetih godina, postavli stočiće sa lampama, uz koje su posjetioci postavli svoje vlastite kauče.
Najšašavija ideja „public wievinga“ do sada.
Da bi se to ostvarilo, zainteresovani su se prvo morali prijaviti putem interneta, a oni koji su dobili odobrenje mogli su se na stadion useliti sa vlastitim komadom namještaja. Barem toliko birokratije bilo je potrebno. Upita je bilo mnogo više nego mjesta, jer dozvoljeni kapacitet, uz neophodni komoditet, iznosi 850 mjesta, za isto toliko kauča, a to je opet iznosi oko 3.400 gledalaca, računajući 4 gledaoca po kauču. Ulaz na public wieving nakon toga je besplatan. Pivo i kobasice se mogu kupiti na stadionu, a za djecu je obezbijeđen popcorn i čips. Ko nema volje tegliti svoj kauč do stadiona, ima mjesta na tribinama pozadi. Ovako će ostati sve do 13. jula, do finala. I još nešto. U toku noći, kauči bivaju prekriveni folijom, kako bi se zaštitili od eventualne kiše.
Union Arena u Berlinu je trenutno najljepši dnevni boravak na svijetu.






(izvor: focus)

Priredio: Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen