Montag, 16. Juni 2014

Statistika nakon BiH - Argentina



Statistika kaže:

Zmajevi su igrali bolji fudbal od Gaučosa na terenu Maracane



Rijetko kada izgubite, a da možete reći da ste zadovoljni prikazanim, no večerašnja partija Bosne i Hercegovine protiv Argentine mogla bi se, gledajući na sve okolnosti pritiska koji donosi debitantski nastup na Maracani protiv ovakvog protivnika, nazvati uspješnom.
Iako je glavni statistički podatak broj golova na utakmici, a on kaže da su Argentinci postigli dva, a mi jedan pogodak, većina ostalih podataka govori da su Zmajevi bili bolji protivnik na travnjaku Maracane.
Zahvaljujući izvrsnoj taktici koju je postavio Safet Sušić, a zbog koje je protivnički selektor već na poluvremenu pravio dvije izmjene, ali i odličnom zalaganju naših igrača Bosna i Hercegovina je u konačnici imala 16 šuteva na gol, Argentina pet manje. Zmajevi su u okvir gola šutirali 11 puta, Argentina u šest navrata manje.


Nije zanemariv ni podatak da su igrači Safeta Sušića izveli šest korenera, a Argentinci dva.
Mnogi će reći da to ništa ne vrijedi kada smo izgubili, ali smatramo da taj podatak koji potvrđuje da smo igrali stabilno, kreativno i aktivno ulijeva dodatni optimizam pred nastavak Svjetskog prvenstva.

(Reprezentacija.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen