Donnerstag, 19. Juni 2014

Ličnost koja već piše historiju - Vedad Ibišević



Strijelac za historiju

protiv Argentine, 16.06.2014.


Rođeni golgeter i čovjek koji je predodređen da postiže najvažnije pogotke.
Petnaestog oktobra prošle godine reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom u Litvaniji (1:0) izborila je na­stup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Historijski pogodak za „Zmajeve" tada je postigao Vedad Ibišević. Da je rođeni golgeter i čovjek koji je predo­dređen da postiže historijske pogotke, dokazao je plavooki bombarder i protiv Argentine.
U premijernom meču na Mundijalu BiH je poražena od Argentine (1:2). Ibišević je u igru ušao u 69. minuti, a samo 16 minuta kasnije zlatni mo­mak je ponovo ušao u histor­iju bh. nogometa. Napadač Stutgarta primio je odličan pas u šesnaestercu od Senada Lulića i izašao sam na golmana, iskosa s lijeve strane, pucao je golmanu Romeru kroz noge i zabio prvi i historijski gol na Svjetskom prvenstvu za Bo­snu i Hercegovinu.
Vjerujemo i uzdamo se u sudbinu, da će baš ona htje­ti, da Ibišević najprije posti­gne odlučujući pogodak pr­otiv Irana u trećem kolu gr­upe F, kojim ćemo se najvjerovatnije plasirati u osminu finala, a onda neka se sudbi­na ponovo poigra, i sve tako do finala.
Ibišević je rođen 6. avgusta 1984. godine u Vlasenici. Za bh. reprezentaciju odigr­ao je 56 utakmica i postigao 21 pogodak.
(Avaz)

protiv Litvanije, 15.10.2013.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen