Freitag, 27. Juni 2014

Od osmijeha, do zajedničkog rastanka



Gol viška, gol manjka, bod manjka

Mundijal nam je pokazao i svoj selfie trend. Selfie fotosi iz svlačionica, nakon uspjeha, sa poznatim ličnostima u posjeti svojim nacionalnim timovima


počelo selfijem u svlačionici, završilo zajednički na rastanku


Počelo je selfijem Njemačke reprezentacije sa kancelarkom Angelom Merkel, u svlačionici. Nastavili Holanđani slikajući se sa kraljem i kraljicom, isto u svlačionici. Onda su nastavili Meksikanci, selfie je napravio njihov trener, ali na terenu. Argentinci su napravili selfie u avionu, prilikom dolaska. Bolje u dolasku, jer ko zna šta će biti u povratku. Priključili su se i igrači Costa Rice, koji su jedno od prijetnih iznenađanja ovog Mundijala. Naši Zmajevi nisu nikoga ni čekali, a niti očekivali. Napravili su selfie sami, u svlačionici. Na početku turnira. Kasnije su im osmijeh na licima pokvarili jedan gol viška i jedan gol manjka. Upravo tako. Potiv Argentine se jedna lopta nesretno odbila od koljena Seje Kolašinca i na njegovo i naše iznenađenje zavržila u mreži. Gol viška. Protiv Nigerije se desilo drugačije. Edin Džeko je postigao regularan gol. Sudija je svirao ofsajd koga niko nije vidio osim njega. Gol postignut, a nije priznat. Gol manjka. Ispostavilo se kasnije da su nam i taj gol viška i taj gol manjka, značili bod manjka, koji nam je na kraju falio.

Ako u svemu ima nešto dobro, i pored ispadanja iz daljeg takmičenja, onda je to redosljed poraza i pobjeda. Nakon dva poraza, za rastanak je došla je pobjeda, i vratila osmjeh i raspoloženje. Pobjeda u porazu. Psihologija poraza, psihologija pobjede.

I na kraju, kako to i dolikuje. Svi zajedno, I igrači I stručni tim, na rastanku, fotos za istoriju I prvo učešće na Svjetskom prvenstvu.

Sretan put kućama!

U nastavku galerija fotosa sa Mundijala...

Njemačka

Holandija

Mexico

Argentina

Costa Rica

 (fotosi: internet, facebook, FIFA)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen