Freitag, 20. Juni 2014

Junak dana - Luis Suarez, Urugvaj

El Pistolero potopio Englesku



Urugvaj je dva puta bio svjetski prvak. Davno. 1930 i 1950. Iz toga vremena potiču i dvije zlatne medalje u fudbalu na Olimpijadama 1924 i 1928. godine. Učesnik završnice WM je bio 11 puta. Kasnije je dospjevao samo jednom do polufinala. Najbolji plasman na FIFA listi 2012 godine, drugo mjesto.
Luis Suarez igra za Liverpool, i isključivo on, koji fudbalske milione zarađuje na Ostrvu, zaslužan je za pobjedu protiv Engleza i mogući plasman njegove ekipe u završnicu turnira, ali i vrlo izgledni prijevremeni put Engleza kući.


Prije četiri sedmice ležao je na operacionom stolu, operacija koljena, propustio prvu utakmicu koju je Urugvaj izgubio od Costarice, a onda razbio Engleze sa dva gola.
U protekloj sezoni u Premijer ligi postigao je 31 gol. Protiv Engleza prvo jedan gol glavom nakon centaršuta Cavanija, a onda šut pun bijesa u 85 minuti. 



El Pistolero

Jedan vrlo brzi povratak nakon operacije, a nakon prvog gola otrčao je ka klupi i posebnu zahvalnost uputio njegovom terapeutu koji mu je omogućio ovaj brzi povratak. Pored Suareza posbno se istakao Edison cavani, i čini se da je ovo trenutno najbolji duo na svijetu.
Mešutim i pored nad englezima, daljnji plasman još je upitan, jer predstoji utakmica protiv Italije, a Italija još mora odigrati utakmicu protiv Costarice.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen