Sonntag, 15. Juni 2014

Rukometni Zmajevi bravo!



Veličanstveno!





Rukometni Zmajevi na Svjetskom prvenstvu 2015!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine. Naši najbolji rukometaši odigrali su kao gosti protiv Islanda neriješeno 29:29 u revanšu baraža, odigranom večeras u Reykyaviku i ostvarili fantastičan podvig eliminisavši petoplasiranu selekciju sa prošlog EP-a. 


S obzirom na to da su izabranici selektora Dragana Markovića trijumfovali sa 33:32 u prvom meču u Skenderiji, našoj talentovanoj generaciji remi je bio dovoljan da ostvare prvi plasman na smotru najboljih selekcija svijeta. Veselimo se. Idemo na SP!

Naši su vodili od početka revanša. Golovima Vražaila i Savića bilo je 2:0 u trećoj minuti, a Peterson je zabio prvi pogodak za domaćina minut kasnije.

U osmoj minuti Island je izjednačio na 3:3. Izabranici našeg selektora Markovića postigli su potom dva gola za 5:3 u 10. minuti. U daljem toku prvog dijela su naši igrali fenomenalno, bez greške i završili su prvo poluvrijeme sa pet golova prednosti 15:10.

Islanđani su izjednačili rezultat po prvi put u 46. minuti kada je bilo 22:22. Potom se igralo gol za gol.

Bh. tim nije popouštao nijednog trenutka i u dramatičnom finišu izborio je remi kojih je odveo na Svjetsko prvenstvo, što je najveći uspjeh našeg reprezentativnog rukometa u historiji.


 BOSNA I HERCEGOVINA: Dejanović, B. Burić, S. Burić, Vražalić, Ovčina, Čelica, Prce, Karačić, Panić, Savić, Malinović, Toromanović, Vranješ, Čakić, Bubalo. Selektor: Dragan Marković.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen