Montag, 4. September 2023

Velež savladao Željezničar

 









FK Velež - FK Željezničar 1:0 (0:0)
Stadion: Rođeni, Mostar
Gledalaca: 5000
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)
Strijelci: 1:0 - Haskić (89)
Žuti kartoni: Guliashvili, Domić, Hadžikić (Velež), Rustemović, Jašarević, Mekić, Amoah, Allyson, Galić (Željezničar)

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Hrkać, Šturm (82. Domić), Mlinarić (60. Šikalo), Kadrić (60. Halilović), Pršeš, Guliashvili (82. Vehabović), Krajnc (19. Anđušić), Haskić. Trener: Dean Klafurić

FK Željezničar: Muftić, Galić, Cocalić, Drina, Jašarević, Mekić (68. Biber), Rustemović (81. Gasal), Ćosić (68. Turanjanin), Ovčina (41. Allyson), Amoah, Krpić (81. Haračić). Trener: Nermin Bašić

Haskić, minut prije kraja, pogodio za pobjedu Veleža


Haskić je, minut prije kraja regularnog toka utakmice, donio pobjedu Veležu u derbiju protiv Željezničara. Ovo je druga pobjeda Veleža u novom prvenstvu i drugi poraz Željezničara.

Dean Klafurić nedavno je imenovan za šefa stručnog štaba Veleža, ali ga, zbog administrativnih problema, večeras nije bilo na klupi Rođenih u derbiju kola protiv Željezničara, čija je uvertira bila danas kod parka Alekse Šantića, kada je došlo do okršaja navijačkih grupa Red Army i Manijaci.

Na samom otvaranju, u 4. minuti, Velež umalo nije došao u vođstvo, kada je, poslije centaršuta Krajnca, loptu nespretno zahvatio bek gostiju Jašarević i pogodio prečku, a poslije kornera, gosti su otklonili opasnost ispred svog gola.

Nova prilika za domaće ukazala se u 14. minuti, kada je Krajnc, poslije odličnog centaršuta Hrkača, poslao loptu visoko preko gola.

Gosti su prvi put opasno zaprijetili u 25. minuti, kada je Ćosić, bivši igrač Veleža, oštro šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je završila pored lijeve stative.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Mlinarić, ali je njegov šut glavom bio neprecizan.

Drugo poluvrijeme bilo je puno lošije od prvog i igra se uglavnom odvijala na sredini terena. Prvo uzbuđenje viđeno je u 50. minuti, ali je Anđušić bio sebičan i šansa je otišla u nepovrat.

U 70. minuti, pokušao je Halilović, ali je Drina izblokirao njegov šut.

U 71. minuti, sreća je bila saveznik Željezničara, kada je Halilović izveo slobodan udarac sa 20 metara, a lopta pogodila prečku i odbila se u polje.

U 75. minuti nova šansa za Velež, kada je Haskić, poslije greške Muftića, pogodio stativu.

Kada se činilo daće se utakmica završiti bez pobjednika, u 89. minuti Velež je postigao gol. Poslije centaršuta Oreča, odbijenu loptu prihvatio je Haskić i sa 5 metara glavom je poslo u mrežu Muftića – 1:0.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen