Samstag, 23. September 2023

“Put oko svijeta za 80 minuta” u Mostaru

 


U subotu, 23. 9. 2023. godine, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španskom trgu u Mostaru, sa početkom u 11:00 sati.

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organizuju događaj za javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

Posjetioci će tokom dana moći uživati i u posebno pripremljenoj reviji narodnih nošnji iz 40 zemalja svijeta, te plesnim izvedbama tradicionalnih plesova zemalja Afrike, Azije, Južne Amerike i Evrope.

Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta se obilježava 21. septembra u 18 zemalja svijeta. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta, te jedini na području Balkana. U 17 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire, saopćeno je iz UWC Mostar.

(ns)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen