Sonntag, 3. September 2023

Iz svijeta – Slike dana

 


Kao pastiri iz davnih dana

Fotografija sa švajcarskih Alpa odiše veličanstvenim mirom. Ali tekst ispod! Ovdje je predstavljen program zaštite ovaca od vučjeg masakra. Ako se razbojnik popne prek električne ograde, rezultat bi bio masakr na 480 ovaca. Dakle, stariji bračni par Buhayer-Mach radije sjede pored vatre, kao što su to radili od davnina, kako bi mogli intervenirasi ljudskim instrumentima.



Slika za cijeli svet

Ljudi, prečesto djeca, pokušavaju da se popnu na bodljikavu žicu: slika je u međuvremenu postala međunarodni standard. Ovdje djevojčicu, koja je prešla Rio Grande dolazeći iz Meksika, treba podići u najslobodniju zemlju na svijetu. S druge strane, bodljikava žica i žica-harmoniku su nagomilane, prema pratećem natpisu na slici. Tehnologija terora.



Na cilju gracioznih snova

Da fudbalski predsjednik poljubi uspješnu igračicu u usta nakon pobede na Svjetskom prvenstvu u gfudbalu za žene: nedopustivo, ali i neuporedivo sa radošću pobede Španije nad Engleskom. Postepeno, ženski fudbal, često okarakterisan i kao fudbal orhideja, nalazi se u usponu. Atletski format i gracioznost onoga što se nudi, veoma su popularni.

Da nije desio incident “poljupca u usta” prilikom dodjele zlatnih meedalja fudbalerkama Španije, možda bi ovo prvenstvo već bilo pomalo i zaboravljeno. Ali, još se čeka konačni epilog toga događaja, i priča se o tome.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen