Sonntag, 17. September 2023

Blagaj Climbing Fest 2023: Mjesto gdje avantura, kultura i priroda postaju jedno

 


Blagaj Climbing Festu 2023., koji će se održati od 18. do 24. septembra u Blagaju, na lokaciji Eko Centra Blagaj, za avanturiste i zaljubljenike prirode kombinovaće i ove godine adrenalinske sportove, kulturu i zabavu.

Idućih sedam dana festivala, zaljubljenike prirode očekuju radionice i edukacija: “Safety on the highline”, kulturne i ustorijske ture s lokalnim vodičem, te večernja druženja uz “Climbing pub quiz”, noćni film uz izbor lokalnih pića i energične nastupe uživo i DJ večeri u Eko Centru, poručili su organizatori.

Posjetioci će, takođe, moći uživati u penjačkom maratonu i igrama, isprobati “High-line” radionicu na Rebru ili krenuti na Via Ferrata turu kroz Vulin Potok s profesionalnim vodičem.

Očekuju se i radionice plesa na svili s lokalnom grupom Vermelho, a u Eko Centru, na lokalnom bazaru, naći će se domaći proizvodi i rukotvorine.

Blagaj Climbing Festival je mjesto gdje se istinski zaljubljenici u prirodu osjećaju kao kod kuće. Ovde nije važno jeste li iskusni penjač ili tek početnik u svijetu avanturizma – svi su dobrodošli da dožive čaroliju Blagaja i njegove prirode, pozvali su organizatori, ističući kako su za građane Bosne i Hercegovine osigurali pravo popusta na 50 posto na ulaznice. (dnevna karta ne uključuje noćenje).

Festival je do sada privukao goste iz preko 22 zemlje.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen