Sonntag, 10. September 2023

Carlson i Gimeno pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru
Kanađanka Molly Carlson i Španac Carlos Gimeno upisali su u Mostaru svoje prve pobjede u okviru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva u visinskim skokovima.

Trodnevno takmičenje kulminiralo je velikim finalom u subotu. Takmičenje u ženskoj konkurenciji donijelo je mnogo uzbuđenja i preokreta. Australka Rhiannan Iffland, koja je važila za prvu favoritkinju, imala je priliku da pobjedom osigura sedmu uzastopni naslov.

Sjajnim skokom u trećoj seriji preuzela je vođstvo, ali se Carlson u četvrtoj seriji vratila fantastičnim četvorostrukim saltom s pola vijka u pregibu, za koji je od sudijaa dobila desetku i dva puta po 9,5.

Tako je Carlson upisala svoju prvu pobjedu na Starom mostu, Iffland je završila na drugom mjestu i za pobjedu naslova moraće pričekati posljednju stanicu sezone u Aucklandu. Treća pozicija pripala je Amerikanki Eleanor Smart.

U muškoj konkurenciji, Rumun Catalin Preda vodio je nakon dva dana takmičenja, ali je do pobjede došao Carlos Gimeno, skakač koji nastupa s pozivnicom, zahvaljujući fantastičnim skokovima u subotu. Preda je bio drugi, a treći bio Britanac Aidan Heslop.

Rumun Constantin Popović, prošlogodišnji pobjednik na Starom mostu, takođe je imao priliku pobjedom osigurati naslov, ali i on će, ipak, morati da pričeka posljednje takmičenje.

Iduća destinacija Red Bull Cliff Diving prvenstva je Auckland na Novom Zelandu, gdje će 19. novembra na završnoj stanici sezone biti okrunjen novi prvak i prvakinja.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen