Samstag, 2. September 2023

"Kultura na ulice" - Koncert “Glumci pjevaju hitove”
Na pozorišnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu sinoć je upriličen spektakularan koncert „Glumci pjevaju hitove“ u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom je dirigovao maestro Emir Mejremić.

Na programu su se našli muzički hitovi poput: „Il je vedro, il oblačno“, „Empty Chairs At Empty Tables“, „Over The Rainbow“, „Maniac“, „Mamma Mia“, „Show Must Go On“.

Sarajevska publika uživala je u izvođenjima glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana, Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

Programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!“ održava se na javnim prostorima sarajevskih opština pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvođenja, približi kulturu i umjetnost građanima, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

(NovaSloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen