Donnerstag, 18. Mai 2023

Zrinjski osvojio Kup BiH

 







Velež-Zrinjski 0:1

Stadion Bilino polje

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni: Šikalo, Zeljković. Hrkač, Haskić. Lauš (V), Sučić, Malkinušić. Bilbija (Z)

Crveni karton: Vehabović (V)

Strijelci: Ćuže 52'

Velež: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo (od 54′ Halilović), Haskić, Ćuković, Vehabović (od 77′ Wallace), Dejanović (od 87′ Karamarko), Lauš.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić (od 61′ Malekinušić), Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković (od 81′ Zlomislić), Memija, Tičinović (od 61′ Kamenar), Bilbija.


Zrinjski je u finalu Kupa BiH, pred oko 8.000 gledalaca, pobijedio gradskog rivala Velež sa minimalnih 1:0. Time je Zrinjski osvojio duplu krunu

Na samom početku utakmice, prilikom intoniranja himne BiH, navijači Zrinjskog okrenuli su leđa, iskazavši nepoštivanje prema zemlji u kojoj žive.

Nakon početnog ispitivanja snaga ,prva ozbiljnija prilika viđena je u 18. minuti. Čorluka je centrirao, a Zeljkoić u posljednjem terrenutku otklonio opasnsot od svog gola.

Dva minuta kasnije, nova prilika za Zrinjski. Ilinković je centrirao, loptu je zahvatio Ćorlua, a Hadžikić krajnjim naporom zaustavlja udarac.

Velež je prvi put zaprijetio u 24. minuti, kada je Hrkač dodao do Dejanovića, ali je njega lopta pogodila u ruku i šansa je propala.

PonovoZrinjski prijeti u 30. minuti, kada Tičinović sa 20 metara šutira pored gola. Isti igrač je, dva minuta kasnije, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Hadžikić siguran.

Velež je drugi put zaprijetiio u 35. minuti preko Anđušića, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

Posljednju priliku u prvom poluremenu imao je Bilbija u 42. minuti, kada je uputio volej udarac, a lopta odlazi pod stative.

U 52. minuti, Zrinjski dolazi u vođstvo. Čorluka je centrirao sa desne strane, odbrana Veleža nje najbolje reagovala, loptu je prihvatio Ćuže i sa nekoliko metara iskosa pogodio mrežu Hadžikića.

Poslije primljenog gola, Velež je zaigrao ofanzivnije. U 58. minuti, Halilović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Ćorluka izblokirao njegov udarac.

Velež u ovom dijelu utakmice ima više od igre, ali nema opasnosti po gol Marića.

U 71. minuti, odbrana Zrinjskog pravovremena je inrervenisala nakon centaršuta Ćukovića, a minut kasnije, utakmica je nakratko prekinuat zbog bakljasde Veležovih navijača.

U 79. minuti, prilika da Velež izjednači. Poslije greške igrača zrinjskog, loptu je prihvatio Halilovića i šutirao lijevom nogom sa 18 metara, ali je lopta otišla pored lijeve sttaive.

U 83. minuti, zarijetio je Zrinjski. Poslije kornera, Barišić je loptu zahvatio glavom, ali je njegov udarac bio lagan olijen za Hadžikića.

U 86.minuti,,šansa da Velež izjednači. Anšušić je prihvatio loptu i šutirao sa 20 metara, lopta je završila pored desne stative.

Igra se šest minuta sudijske nadoknade, a Velež pokuša doći do izjednačenja.

U 91. korner za Velež izveo je Pršeš, stvorila se gužva, ali je odbrana Zrinjskog izbacila loptu daleko od svog gola.

U samom finišu utakmice, sudija Bilbija pokazao je crveni karton Vehaboviću, a prije toga je, u razmaku dvije minuta, pokazao tri žuta kartona Veležovim igračima.

Na kraju utakmice, došlo je do neimilih scena na terenu i tuče igrača, čemu je dosta kumovao i sudija Bilbija, ali su organi reda uspjeli da smire strasti-

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen