Dienstag, 9. Mai 2023

Stari most svijetlio za Velež

 





Stari most sinoć je bio osvijetljen u crvenu boju, a na mostu su se mogle vidjeti i poruke ljubavi i simboli Fudbalskog kluba Velež.

Projiciranje simbola i grba Veleža, te poruke ”Sve nas ista ljubav spaja” dio je najave mostarske Crvene noći, koja će biti održana 11. maja u salonu Infinity (poznatiji kao Havana) s početkom u 20 sati.

Ovaj simbolični gest svojim dolaskom uveličali članovi Uprave kluba, zatim prvi tim Veleža, te oni najmlađi naraštaji koji su budućnost Rođenih.

U dobrom raspoloženju u susret Crvenoj noći, svojim dolaskom poručili su kako ih ”sve ista ljubav spaja”.

Velež je kao i Stari most – izronio

”Izabrali smo Stari most, jer on je najznačajniji i najsjajniji simbol Mostara. Spaja obale, istok i zapad, ljude i istinski je simbol otpora i dugovječnosti. Izronio je za one koji ga vole, baš kao i naš Velež. Ovim večerašnjim događajem, na jedan simboličan način, želimo ukazati na jedinstvo u različitosti, jer ujedinjenost u različitosti je naš moto. Odavde sa Starog mosta, uz sve Veležove simbole koji su projicirani na mostu, šaljemo jasnu poruku: Sve nas ista ljubav spaja, a to ćemo pokazati na donatorskoj Crvenoj noći 11. maja’ , rekao je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Prvi tim Veleža ponosno je prošetao Starim gradom s najmlađim naraštajem koji su, kako i sami kažu budućnost fudbala i cijelog Kluba, a njihovo vrijeme tek slijedi.

”Dok mi treniramo i igramo utakmice, oni isto treniraju, igraju i gledaju nas na terenima. Velika je odgovornost na nama, ali i ljubav koju želimo prenijeti na ove dječake koji s velikim entuzijazmom prate svaku Veležovu aktivnost. To se voli i to ne možete odglumiti. Oni znaju da je Velež više od fudbala i sa Starog mosta svi šaljemo istu poruku: Sve nas ista ljubav spaja”’, istakli su Veležovi prvotimci.

I Vi možete biti dio Crvene noći

Iz Kluba podsjećaju i da će donatorsku Cvenu noć svojim prisustvom uveličati brojne legende Veleža, fanovi, prijatelji, uspješni poslovni ljudi, osobe iz političkog, kulturnog i javnog života kako Mostara tako i BiH, te cijelog svijeta.

Očekuje se dolazak proslavljenih fudbalera Veleža: Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Vahida Halilhodžića, Mehe Kodre i ostalih.

Napominju i da su mislili na sve one Rođene koji su rasuti širom svijeta. Velež ih nije zaboravio i oni koji budu spriječeni doći na svečanost, takođe, mogu biti dio Crvene noći: https://fkvelez.ba/sluzbeno-poznati-detalji-donatorske-crvene-noci/

Tako će Rođeni širom svijeta imati priliku da podrže klub, a više informacija svi zainteresovani mogu dobiti na službenoj web stranici:

https://fkvelez.ba/sluzbeno-poznati-detalji-donatorske-crvene-noci/

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen