Dienstag, 2. Mai 2023

Velež pobjedom protiv Borca ponovo u igri za Evopu

 







Premijer liga BiH, 29. kolo:

Velež - Borac 2:0 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Antoni Bandić (Grude)

Žuti kartoni: Haskić, Jusufbegović (Velež), Lagundžić, Ninković (Borac)

Strijelci: Haskić 6., Anđušić 72.

Velež: Hadžikić, Zeljković, Hrkać, Zvonić, Ćuković, Vehabović (od 90′ Leai), Preš (od 66′ Halilović), Šikalo, Lauš, Anđušić )od 77′ Anđušić), Haskić.

Borac: Ćetković, Lagundžić, Vojnović, Lazić, Račić, Predragović (od 79′ Lukić=, Piščević, Ninković (od 55′ Dojčinović), Kulašin (od 55′ Pišek), Jurilj (od 55′ Blagaić), Mrkaić.


Poslije dva vezana poraza od Zrinjskog i Širokog Brijega, fudbaleri Veleža večeras su nadigrali Borac i sa tri nova boda ponovo su u igri za plasman u fudbalsku Evropu.

Velež je ofanzivno započeo utakmicu sa Borcem i već u 3. minuti zaprijetili su preko Zeljkovića, ali je njegov šut išao pravo golmana.

U 6. minuti, Rođeni su došli u vođstvo. Lauš je uputio šut prema golu Borca, loptu je nespretno zahvatio Lazić, golamn Ćetković pokušao je da je izbaci, ali je na gol liniji bio Haskič i poslao je u mrežu – 1:0.

Četiri minuta kasnije, nova šansa za domaće, šut Anđušića završava pored gola.

U 38. minuti, Šikalo iz nposredne blizine šutira preko gol, a minut kasnije, poslije greške Lazića, loptu je zahvatio Anđušić, lopta ide pored stative.

I u drugom poluvremenu, nastavljena je dominacija Veleža, a u 70. minuti Ćetković zaustavlja udarac Vehabovića.

U 72. minuti, penal za Velež, nakon što eje Lazić u šesnaestercu srušio Haskića, a sudija Bandić pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože akzne bio je Anđušić, koji je Ćetkovića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu – 2:0.

Gosti su prvi put zaprijetili u 79. minuti, kada je šutirao Piščević, a Hadžikić odbranio njegov šut.

U 89. minuti, sreća nije bila na strani Veleža. Ćuković je odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku i završila u gol autu.

Velež je s tri boda ostao u dobroj poziciji za završnicu sezone, u borbi za mjesta koja vode u Evropu.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen