Dienstag, 9. Mai 2023

Fudbal crven od sramote

 



Sivcu i Topaloviću odgovara samo kad se Velež bori za opstanak

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež izražava ogorčenje nakon brutalne nepravde učinjene ovom klubu na utakmici protiv Željezničara na Grbavici u režiji sudije Ermina Sivca. Prekršaj nad golmanom Veleža koji je prethodio pobjedonosnom golu domaćina vidjela je cjelokupna bh. javnost, ali sudija Sivac nije. Da će izvršitelji najprljavijih poslova na terenu raditi protiv Veleža dalo se naslutiti još u Tuzli na utakmici protiv Tuzle City kada nam je pobjeda sudijskom odlukom oteta u posljednjim sekundama.

“Potom u Širokom Brijegu kada sudija Sabrija Topalović nije svirao čisti kazneni udarac za Velež. Prešli smo preko toga vjerujući da se slična nepravda na terenu neće ponoviti. Međutim, nakon sinoćne lakrdije na Grbavici odlučili smo da se oglasimo i javnosti saopštimo da je očito Velež problem kada je u situaciji da se u vrhu tabele bori za izlazak na evropsku scenu. Da je situacija obrnuta, da naš klub nije tako visoko Topalović i Sivac ne bi uopšte u tome vidjeli problem i sve bi po njihovim aršinima bilo uredu.

Ovako, kada je Velež pri vrhu i u igri za Evropu svjedočimo brutalnoj krađi i pljački našeg kluba. Koliki je apsurd u tome što se sinoć dešavalo na Grbavici, svjedoči i činjenica da je Ermin Sivac uposlenik Tužilaštva BiH i da će se najvjerovatnije desiti da će ga institucija u kojoj je zaposlen istraživati, a paradoks i nečuveno je to da Sivac već deset godina živi u Sarajevu. Kako je moguće da klubu iz Sarajeva sudi sudija iz Sarajeva?

Velež neće stati na ovom saopštenju. Tražićemo zaštitu od svih legalnih organa Saveza, Takmičarske komisije, Disciplinskih organa Saveza, kao i od državnih institucija nadležnih za zaštitu svih građana i kolektiva u BiH da pokrenu istragu protiv ovakvih sudija. Kao takvi, sudije Sivac i Topalović nisu poželjni na stadionu Veleža ni kao gledaoci, a kamoli da sude Veležu.

FK Velež nisu uspjeli slomiti ni mnogo opasniji mešetari u prethodnih 100 godina, pa to neće uspjeti ni ovi mešetari našeg vremena. FK Velež će iz ovoga izaći još jači i čvršći i svojom ustrajnošću i sportskom borbom će zadržati svoju poziciju u vrhu bh. fudbala”, stoji u saopštenju UO FK Velež.

(NovaSloboda.ba)

Fudbal crven od sramote: Sivcu i Topaloviću odgovara samo kad se Velež bori za opstanak - Nova Sloboda

Sivcu i Topaloviću odgovara samo kad se Velež bori za opstanak – FK Velež Mostar (fkvelez.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen