Montag, 8. Mai 2023

Poraz Veleža na Grbavici

 






FK Željezničar - FK Velež 2:1 (1:0)

Stadion: Grbavica.
Gledalaca: 5.000
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Žuti kartoni: Drljo, Šehić (Željezničar) Anđušić, Vehabović, Šikalo (Velež)
Strijelci: Santos - 1:0 (20); Anđušić - 1:1 (51); Haračić - 2:1 (72)


Željezničar: Muftić, Galić (Šehić 63.), Jašarević (Hajdarević 87.), Kosorić, Drina, Hodžić (18), Mekić, Štilić (Beganović 63.), Santos (Drljo 75.), Amoah i Krpić (Haračić 64.). Trener: Nermin Bašić.

Velež: Hadžikić, Zeljković, Zvonić (Dejanović 28.), Hrkać, Čuković, Pršeš, Šikalo (Halilović 64.), Vehabović (Wallace 46.), Lauš, Haskić, Anđušić (Lea‘i 87.). Trener: Nedim Jusufbegović.


U okviru 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Željezničara je ostvarila pobjedu sa 2:1 u borbi za mjesto koje vodi u evropska takmičenja protiv ekipe Veleža

U 20. minuti utakmice novi korner za Plave, a ovoga puta to je rezultiralo golom. Štilić je izveo korner, a Hodžić spušta loptu za Amoaha koji dodaje Santosu koji silovitim udarcem pogađa za 1:0 u korist Plavih.

Početak drugog poluvremena donio je izjednačenje Veleža već u 51. minuti utakmice. Anđušić se sjajno oslobodio Galića i prizemnim udarcem savladao Muftića za 1:1.

Vodstvo broj dva za Želju stiglo je u 72. minuti. Dženan Haračić se snašao i pogodio mrežu Rođenih nakon duela s golmanom nakon kojeg su svi igrači Veleža tražili faul u napadu, međutim sudija Ermin Sivac nije se oglasio.

Definitivno je ta sporna sudijska odluka odlučila susret i na kraju bila i najuzbudljiviji detalj. Vjerovatno će se o toj odluci pričati još neko vrijeme i iz FK Velež neće se pomiriti s odlukom Sivca da prizna gol Željezničaru.

Do kraja je Velež napao, Nermin Haskić je promašio nevjerovatnu šansu u 77. minuti glavom iz peterca, ali rezultat se nije mijenjao tako da je Željezničar ostvario veliku pobjedu u borbi za opstanak.

Nažalost, jedan od velikih derbija Premijer Lige ostaće upamćen po ovom, drugom golu, koji nije trebao biti priznat.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen